Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

L'Ajuntament de Girona ha rebut una escultura gòtica

Aquesta obra és un dipòsit de la família Freixas is'integrarà al fons del patrimoni municipal que custodia el Museu d'Història de Girona.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i representants de la família Freixas, Anna Maria Freixas i Mauné, M. Àngels Freixas i Capella, i M. Dolors Freixas i Capella, van signar un conveni de cessió d'aquesta marededéu. Obrada en alabastre i de
dimensions de 79 x 35 x 20 cm i representa la imatge de la Mare de Déu dempeus amb el Nen Jesús. Mostra tota la superfície policromada, amb diversos repintats sobreposats de cronologies diferents, i vesteix una túnica que li cobreix el cap. Porta un llibre a la mà esquerra amb la inscripció “Ave Maria gracia plena”. El Nen Jesús duu un colomí a la mà esquerra, mentre que la dreta ha patit una pèrdua parcial i potser ha desaparegut la bola del món que devia portar, d’acord amb la iconografia de tradició gòtica.
La cronologia de l'escultura cal situar-la dins del segle XVI i en la línia de la iconografia goticista que es manté viva fins ben entrat el segle XVII en determinats tallers artístics allunyats dels centres principals de producció. El to popular de la Marededéu i del Nen així ho indicarien. La imatge de la Verge té un cert aspecte volumètric italianitzant, amb els plecs característics de l'escultura toscana, i el seu cos descriu, no obstant això, una línia en forma de S que acredita també certa proximitat als models francesos. Sembla que aquesta peça prové de la fornícula de la façana que hi havia en un edifici desaparegut, situat entre la cantonada del pont de Pedra i el Pes de la Palla.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte