Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Troben eines del paleolítc inferior a la zona del Turó de la Bateria

L'equip d'arqueòlegs contractats per l'Ajuntament de Girona per supervisar les obres d'urbanització del Turó de la Bateria han descobert un jaciment del paleolític inferior .

Aproximadament a un metre de profunditat, s'han trobat eines de pedra tallades pels homínids fa uns 150 000 anys, al final del paleolític inferior. Aquestes eines van ser tallades per grups d'homes anteriors als neandertals, que s'establien al cim del turó, des d'on baixava a al llit del Ter per recollir còdols i fabricar eines per escorçar animals i d'altres utilitats.
El Turó de la Bateria, als accessos nord de la ciutat, també conegut com a Puig d'en Roca III, forma part d'un complex arqueològic del paleolític inferior que engloba tota una àrea de la vall mitjana del Ter, fins arribar a Sant Gregori. Aquesta és una àrea arquoelògica ja coneguda pels treballs que ja es van realitzar a la segona meitat del segle XX, de la mà d'Eudald Carbonell, actualment codirector d'Atapuerca, aleshores s'hi va trobar una necròpoli neolítica.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte