Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Donació del Grup Praxis 75

Els membres del Grup Praxis 75, Lluís Bosch Martí i Bep Marquès, han fet donació de part dels seu fons, cent seixanta-nou obres amb temàtica relacionada amb la ciutat, a l'Ajuntament de Girona, amb destí al fons d'art del Museu d'Història de la Ciutat.

Passats més de vint anys de la seva dissolució, l'exposició Grup Praxis 75 (1975-1990) Una guerrilla comunicativa ha contribuït a la recuperació historiogràfica del grup . Amb una mirada nova, avui podem constatar que la seva aportació va tenir una rellevància històrica indubtable, ja que constitueix una baula entre els moviments artístics contestataris dels seixanta i les manifestacions dels noranta receptives del món social. I alhora connecta amb algunes de les pràctiques crítiques internacionals que li eren contemporànies. L'equip gironí va desenvolupar la seva obra al marge dels corrents dominants, però molt arrelada al seu propi context sociocultural. D'altra banda, molts dels temes que plantejaven fa vint anys tornen a estar d'actualitat, com el progressiu empobriment a què el model social i econòmic vigent aboca àmplies capes de la població o bé el descrèdit de la política davant de la seva incapacitat per donar respostes adequades a les necessitats col·lectives. I van adoptar la cita d'Antonio Gramsci Front el pessimisme de la raó, l'optimisme de la voluntat.
El diumenge 12 de febrer es va tancar la mostra que han visitat 3 104 persones i que ha anat acompanyada d'una programació de visites comentades, tallers i una taula rodona. La xerrada va poder reunir a diversos protagonistes de les mobilitzacions socials i polítiques dels anys 70 i 80, a Girona.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte