Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El MHCG s'adhereix al 30 aniversari del CRBMC

El 18 de maig de 2012 el museu d'història local donarà a conèixer la història de l'Àngel de la Catedral original, que s'exposa a la sala 8 dedicada a la Girona moderna, restaurada pel CRBMC l'any 1997.

Durant el primer semestre de l'any vinent s'han programat diverses activitats que presenten obres restaurades pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, als museus catalans. En el cas del MHCG s'ha triat l'Àngel de la Catedral, de Ramon Salvatella, calderer del segle XVIII, datat pels volts del 1764, de coure i ferro forjat. Daurat a l'època dels dauradors Colobran i Ambrós; el ferro de la instal·lació és de Narcís Calmellas, daguer. Estava situat a dalt del campanar de la Catedral de Girona, fent de panell i va ser substituït per l'actual de Rosa Maria Carrera, l'any 1968. La seva decapitació accidental té dues versions: la que diu que va ser fruit de la caiguda d'un llamp i l'altra que diu que el cap se li va esberlar en rebre l'impacte de les bombes de la Guerra del Francès. Va ser restaurada pel CRBMC l'any 1997.
Catalunya va ser capdavantera a l'Estat espanyol amb la creació l'any 1981, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. El CRBMC ha recuperat els béns arqueològics, etnològics i artístics més significatius del nostre llegat cultural. Ha determinat quins eren els criteris d'intervenció sobre el patrimoni, ha promogut la recerca la innovació i ha restaurat més de vint mil obres d'arreu del país, que actualment estan en museus, esglésies, monestirs i diverses institucions públiques.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte