Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Èxit de la 4a passejada de natura i cultura que descobria un patrimoni desconegut a les Pedreres

La passejada de diumenge 20 de novembre que va organitzar l'Associació de Veïns de les Pedreres- Fora Muralla, amb el suport de l'Ajuntament de Girona, va donar a conèixer racons ocults del barri de les Pedreres de gran bellesa i ignorats tot i ser tan a prop de la ciutat.

Foto

El Museu d'Història de la Ciutat ha col·laborat en aquesta iniciativa veïnal que reforça la seva voluntat d'acostarla història de Girona i el seu ric patrimoni, del qual encara en queden molts espais ocults. Aquesta passejada que s'oferirà de manera estable l'any vinent com un dels itineraris del cicle trepitja la història va servir perquè quasi dues-centes persones coneguessin per primera vegada un recorregut per les últimes defenses que es van construir a la ciutat, ja entrada la segona meitat del segle XVII, els reductes i forts de les Pedreres, i que és paradoxalment un dels més desconeguts per la ciutadania gironina. Aquest quatre forts i dos reductes, de plantes irregulars i de diferents grandàries edificats seguint els cànons defensius de l’època, amb el mètode Vauban, dominaven la ciutat, la vall de Sant Daniel i el començament de les Gavarres i defensaven tota la part est i sud-est.
Si seguim fins els peus de la gegantina torre de Telecomunicacions trobarem les restes d’un altre polvorí construït el 1924. Aquest es va aixecar al mateix lloc on hi havia l’antic polvorí del fort dels Caputxins, edificat l’any 1707 on en el 1581 hi vivia la comunitat de frares caputxins. En el seu interior descobrirem una espectacular antiga cisterna , formada per tres grans sales separades per espectaculars columnes ogivals. Tot seguit, els qui van poder pujar dalt de tot del Pirulí, van gaudir amb unes privilegiades vistes de 360º.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte