Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Servei educatiu

Servei educatiu

Els capgrossos venen a l'escola

Apadrineu un dels vuit capgrossos que tenim, us els cedim en préstec a les escoles d'educació infantil

El Museu d'Història de Girona disposa de vuit capgrossos que cedeix en préstec a les escoles d'educació infantil (tant 0-3 com 3-5) per tal que puguin desenvolupar experiències al seu voltant.

Aquests vuit capgrossos són la Bruixa de la Catedral, el Cap d'Estopes, l'Osiris Rei d'Egipte, en Pepet Gitano, el Tarlà de l'Argenteria, el General Napoleó, el Lladre de Sant Feliu i
la Comtessa Ermessenda

Proposem apadrinar un d'aquets capgrossos i desenvolupar activitats diverses i de lliure elecció al voltant d'aquest personatge, d'acord amb el projecte educatiu de cada escola (fer-li un vestit, treballar llegendes, participar en cercaviles...) I us animem a organitzar alguna activitat.

A través d'aquestes figures, de l'àmbit de la imatgeria festiva volem ajudar-vos a desenvolupar experiències que juguin amb la diversitat de llenguatges, propostes i contextos, lliurament i d'acord amb el projecte educatiu de cada escola. Treballant les llegendes, la memòria popular i les cercaviles, relacionant-nos amb l'entorn de la cultura popular i tradicional local.

I us recomanem complementar-ho amb la visita a l'aparador de la Festa del Museu d'Història de Girona on hi trobareu totes les figures de la imatgeria de Girona.

Objectius:
-Fer conèixer la imatgeria popular de la ciutat i ajudar-la a preservar-la tant físicament com identitàriament.
-Fomentar les capacitats comunicatives, personals i socials
-Conèixer la imatgeria popular de la ciutat i ajudar a preservar-ne la continuïtat.
-Fomentar la participació de les famílies en els aprenentatges a l'escola i en les activitats escolars.
-Fomentar el coneixement de la ciutat i les seves tradicions promovent la participació activa en actes festius i lúdics.
-Potenciar la coordinació dels dos cicles d'educació infantil (0-3 i 0-5), com un element per facilitar la continuïtat dins aquesta etapa educativa.

Durada:
A demanda durant els trimestres del curs escolar

Lloc:
A l'escola i es recomana complementar-ho amb la visita a l'espai dedicat a la imatgeria festiva del MHG i amb els tallers i cercaviles que programa

Preu:
Activitat gratuïta
El Museu d'Història de Girona custodia aquestes figures i coordina el calendari de préstec i gestiona la recollida i el retorn de les figures

Condicions:
-Signar un document de compromís del préstec
-L'escola es responsabilitzarà de la custòdia i protecció del capgròs i del seu retorn en bon estat.
Tenint en compte que si durant la seva estada en una escola el capgròs pateix un desperfecte, aquesta escola ens ho ha de comunicar i assumir el cost de la reparació

Voleu reservar aquesta activitat?

Truqueu al 972 222 229 o envieu un missatge a cirla@ajgirona.cat.

TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte