Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

La paraula que construeix: Cristine de Pizan i la seva Ciutat de les Dames

Un diàleg entre Mercè Otero i Irene Llop a l'entorn del text de Pizan per a la construcció d'una identitat femenina i feminista

Imatge

Al segle XV una intel·lectual italiana a la cort francesa escriu un text en defensa del gènere femení i de la seva actuació en la història. Proposa la construcció d'una ciutat a partir de les idees, les raons i les paraules, un espai cívic on el fet femení hi tingui una rellevància i serveixi d’apologia de la presència femenina al món i la seva història.
Mercè Otero Vidal és professora feminista catalana, especialista en coeducació. Professora de llengües clàssiques i crítica literària. És autora de diversos treballs sobre el paper de les dones al llarg de la història, i traductora de textos llatins al català.
El 2019 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Irene Llop i Jordana és Doctora en Història Medieval i llicenciada en Filologia hebrea, professora titular a la Universitat de Vic, experta en estudis de les comunitats jueves medievals, i en perspectiva de gènere aplicada a la història medieval.


Entrada lliure

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte