Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

Obrim el refugi antiaeri del jardí de la Infància

Escoltarem les veus de testimonis amb un simulacre d'atac aeri.

Refugi antiaeri del jardí de la Infància. Fotografia: Jordi S. Carrera

És l'únic que es conserva i el primer que es va construir per a una capacitat de més de 600, persones, el febrer de 1938, obra de l'arquitecte municipal Ricard Giralt Casadesús.

És de tipus cel·lular i de forma vagament ovalada. Consta de dues entrades, una a cada extrem (actualment només accessible per la nord), es tracta d'un búnquer subterrani de formigó amb l'interior subdividit en deu habitacions comunicades entre si per portes obertes en els gruixuts murs i connectades per un llarg i ample passadís.

Disposava de llum elèctrica, però no tenia lavabos, ni farmaciola, ni aigua corrent. Comptava amb alguns bancs de fusta sense resptller. I tenia filtracions d’aigua, que el feien un lloc fred i humit. La ventilació interior s’aconseguia a través dels seus dos accessos, no tenien porta i de 27 tubs a mode de petites xemeneies. Estava cobert d’un túmul de terra de 2 metres d’alçada i de forma piramidal.

Dissabte 2 de novembre obert de 10:30 a 13:30 h
Entrada lliure

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

SOL·LICITUD DE RESERVA

Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia. Per assistir a l'activitat dirigiu-vos a la recepció del Museu abans de l'hora d'inici de l'activitat.


    TORNAR

     

    © 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte