Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Activitats

Activitats

Episodis d'una guerra en femení. Les Bàrbares, defensores de Girona

Cristina Ribot parlarà amb perspectiva de gènere de les dones que van defensar la ciutat durant el setge de la Guerra del Francès

Retrats de dues heroïnes que s'exposen a la sala

La Companyia de Santa Bàrbara va ser un col·lectiu de dones gironines que, en el context dels setges napoleònics de 1809 a la ciutat de Girona, van contribuir amb la seva ajuda a tenir cura i socórrer els soldats i defensors del bàndol gironí.
La companyia creada per Álvarez de Castro, estava constituïda per 200 places amb 4 dones comandants, 8 sargentines i 8 esquadristes. Es distingirien per una cinta vermella lligada al braç, acabada en un llaç. Les 4 esquadres haurien d'atendre diferents punts de la ciutat de Girona amb l'objectiu de cobrir i assistir els diferents baluards. S'encarregaven de repartir aigua, aiguardent, i d'acompanyar ferits cap a l'hospital de Sant Pere. No hi havia homes, ja que es considerava que les tasques de cura i auxili havien de ser encomanades exclusivament a les dones.

A càrrec de Cristina Ribot Bayé, doctora en història de l'art
L'entrada és lliure

Totes les activitats disposen gratuïtament d'interpretació en llengua de signes i audiodescripció, concertant-ho amb 7 dies d'antelació.

SOL·LICITUD DE RESERVA

Premeu sobre una data per sol·licitar la reserva a l'activitat:


    TORNAR

     

    © 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte