Ajuntament de Girona
Sol·licitud d'ocupació de la Devesa

Planejament

Illa del Ter

L'any 2003 el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va declarar l'illa del Ter refugi de fauna salvatge, amb una superfície aproximada de 8,7 ha. La seva situació estratègica té una gran importància per garantir la continuïtat com a corredor biològic del riu Ter al seu pas per la zona urbana de Girona i el seu aïllament ha propiciat que hagi esdevingut una important zona de refugi i nidificació d'una gran diversitat de fauna pròpia de les zones humides i riberenques.

S'hi poden trobar espècies de plantes com orquídies o lliris de neu, mamífers com la geneta o la llúdriga i ocells com el martinet de nit, el blauet i el rar picot garser petit. Les campanyes d'anellament científic d'aus, ininterrompudes des de 1995, han permès comprovar la importància clau de l'espai per als ocells migradors; ja s'hi han observat prop de 200 espècies. Els criteris de gestió són de mínima intervenció, únicament es fan tasques de neteja i manteniment de l'espai, a excepció d'alguns punts com l'illa del Ter, atès que el seu pla de gestió preveu la construcció d'una bassa a l'interior per augmentar-ne la biodiversitat. Hi ha un conveni amb la Fundació Territori i Paisatge per a la gestió de l'illa del Ter.

La normativa d'aquest espai està regulada en l'Ordre MAB/361/2003, de 23 de juliol, per la qual es declara refugi de fauna salvatge l'illa al·luvial formada al riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona, i a la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals.

Tornar
© 2016 Ajuntament de Girona  |  Accessibilitat