Ajuntament de Girona
Sol·licitud d'ocupació de la Devesa

Proposta de custòdia del territori

Un acord de custòdia consisteix en la cessió d'una o més parcel·les a l'Ajuntament de Girona per a un temps determinat, normalment 5 anys. Es tracta de parcel·les que, pel seu ús agrícola, contribueixen al manteniment de la qualitat paisatgística i ecològica de la zona on es troben situades. La impossibilitat per part dels propietaris de mantenir aquest ús agrícola, va en detriment d'aquesta qualitat.

Igualment, els seus valors com a espai de transició entre zones urbanes i forestals els assignen un paper estratègic com a franja de protecció per a la prevenció d'incendis forestals.

L'abandonament de l'activitat agrícola amb la posterior destinació d'aquests espais a altres usos, o l'ocupació d'aquestes zones per altres espècies repobladores (matolls, arbusts, arbres...) pot constituir una amenaça per als valors esmentats.

L'Ajuntament de Girona és membre de la Xarxa de Custòdia del Territori, organització que impulsa el desenvolupament i l'ús de la custòdia del territori a Catalunya, i treballa estretament amb institucions i entitats interessades a posar-la en pràctica.

© 2019 Ajuntament de Girona  |  Accessibilitat