Us trobeu a » Fem La Volta » Actualitat

El Generador presenta: Anki Toner a La Cova de La Volta (25/05/2017)

dijous 18 de maig de 2017


El dijous 25 de maig arriba la tercera i última sessió d'El Generador,la mostra d'experimentació sonora a Girona, de la mà d'Aki Toner, músic, comentarista, col·leccionista i estudiós de la part fosca de la relació entre música i propietat intel·lectual. Va ser el vocalista i la cara visible de Superelvis des de 1986 fins a 1998. Amb aquest grup va editar mitja dotzena d'àlbums. El 1996 el seu CD "Happiness Is Stupid" va ser elegit "millor disc espanyol de l'any" per la revista Rockdelux. En aquest segle, Anki Toner ha estat la meitat de Ankitoner Metamars entre 2006 i 2009 (al costat de Javier Piñango) i de The Ignotoner al 2011 (al costat d'Anton Ignorant). Des de 2005 treballa com File Under Toner, projecte amb el qual explora els límits de la raó en música. El treball més conegut de File Under Toner és "This Is The End, Beautiful Friend" (2008), que en el seu moment va ser censurat (despenjat d'Internet) per "problemes amb el contingut", encara que afortunadament torna a estar disponible.
Des de 1998 dirigeix ​​Hazard Records, segell discogràfic dedicat exclusivament a l'edició d'obres de domini públic.
Ha col·laborat amb formacions com Mil Dolores Pequeños, el desaparegut Oriol Perucho, Pascal Comelade, Destroy Mercedes, o els Claustrofobia. Per no parlar de les múltiples Bandes i Orquestres que ha promogut.
El 2015 va presentar el projecte, també en solitari, Anki Toner Reunion Tour amb el que va recuperar la seva faceta de cantant i harmonicista, i va fer un repàs teatralitzat a la seva carrera barrejant tots els projectes anteriors. Des de llavors segueix barrejant tots els seus projectes sense manies (i sense tanta teatralitat).
Ameba i Edicions Tremendes conviden a tothom que vulgui participar com a públic assistent a l'actuació d'El Generador que escrigui el seu poema emprant la tècnica de l'escriptura automàtica. Els poemes resultants seran llegits a la propera actuació d'El Generador.
Porteu paper i boli!
Amb una nova programació trimestral plena de sons fascinants, aparells, cables, i una altra manera de concebre la música i l'art.
Des d'una perspectiva experimental, amb actitud do it yourself, els artistes i el públic comparteixen altre cop pensaments, experiències i punts de vista sobre l'art sonor i, de passada, altres aspectes de l'art en general i de la manera d'entendre la vida.