Us trobeu a » Fem La Volta » Actualitat

19è Mercat de La Volta (11/03/2017)

dijous 2 de març de 2017Des del 2015, La Volta ha celebrat mensualment un mercat d'Art (Km0) a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís amb el qual s'ha aconseguit situar el barri en el mapa d'espais dedicats a la creació i exhibició artística i cultural de la ciutat de Girona, transformant la plaça en una àgora en què l'intercanvi d'idees, el comerç de proximitat i l'oferta cultural i pedagògica, conviuen en un entorn incomparable.
Aquest 2017, s'han programat 4 mercats molt especials que coincideixen amb esdeveniments emblemàtics de la ciutat de Girona (Black Music Festival, Temps de Flors, Fires de Sant Narcís i Nadal) i que, com sempre, apropen al visitant propostes d'art, nova artesania i disseny, de la mà dels seus propis creadors, així com tallers, exposicions, exhibicions, instal·lacions, etc.
El dissabte 11 de març de 10 a 20h el Mercat de la Volta celebra una edició especial en col·laboració amb el Black Music Festival. A l'hora del vermut, a les 12h, pugen a l'escenari Tokaji Quartet, una formació en què la confluència de la música clàssica i la moderna propicia un viatge de Viena a Memphis, saltant d'estils i registres sense complexes. Durant el matí, Dj Quelic, el dj resident del Mercat de la Volta, és l'encarregat de posar la banda sonora del mercat amb la seva sempre refrescant i variada selecció musical.
Al mercat hi participen 28 artistes, artesans i dissenyadors amb les seves creacions, tallers i exhibicions de processos creatius per a aprendre les tècniques manuals més interessants i conèixer de primera mà la història que s'amaga darrere de cada creació.
En aquesta edició, destaquem la participació de Katakrak, la companyia d'arts de carrer dedicada a la creació de jocs amb materials recuperats, que presenten els artilugis interactius Recicloperats i Animalada, que despertaran la imaginació de petits i grans.
A les 13:13h a La Cova de La Volta (plaça de l'Assumpció, 15), Pol Ballonga, artista en residència de la Volta, inaugura l'exposició individual de pintura i escultura "Introspecció" en què la imaginació del jove artista li permet endinsar-se en un viatge interior per recrear artísticament sentiments, records i emocions.
Durant tot el dia, ens acompanyen Instruments Trastocats amb la mostra interactiva d'instruments amb material recuperat; Galanthus, entitat dedicada a l'estudi i la divulgació del medi natural, ens proposa un taller de caixes de niu,
A més a més, podrem disfrutar d'una exhibició del joc del bèlit a la plaça, a càrrec de l'Associació Cultural Bèlit, per donar a conèixer el Campionat de Bèlit que se celebra a finals de març a Sant Narcís. El col·lectiu Terram, membre de la xarxa Móra de bioconstructors de Girona, retornen al mercat amb un taller d'arrebossat de terra, textures i acabats, Tell fusta amb un espai de joc, Manon Robbers amb un taller de postals, Cuscusians amb el taller Sr. Embut i Pillut, Pau Morales amb un taller de Mirlitó-kazoo, Migongo amb el taller 100 maneres de customitzar una samarreta, L'ASCèNICA amb un taller de màgia i Sargantana Stones amb un taller de pedres pintades. També es reprèn la serigrafia mòbil gràcies a Joanic Geniüt que ja té a punt el cartell del XIXè mercat per ser reproduït pels usuaris.
A quarts de dues del migdia, es serveix el dinar popular sota els til·lers de la plaça, cortesia de Paelles.cat: calçotada, botifarra i patates al caliu. A la tarda, retornen els vinils d'Amor de Callos Soundsystem per fer-nos ballar fins que el sol es pongui (Northern soul, rythm and blues, etc.) i a les 17h el pescador Vador ens ofereix l'espectacle de clown Pescaplastik per als més menuts de la casa.