Us trobeu a » Fem La Volta » Actualitat

18è Mercat de La Volta (17/12/2016)

dissabte 3 de desembre de 2016
Aquest Nadal EnVolta't de regals!

El Mercat de La Volta (Art Km0) arriba a la seva 18a edició el dissabte 17 de desembre per transformar la plaça de l'Assumpció en una àgora on les idees, el comerç, l'art i la música conviuen durant unes hores màgiques. De 10 a 20h, tothom està convidat a conèixer de primera mà el treball dels més de 30 artistes i artesans del mercat, i trobar entre la diversitat de productes artesans i creacions artístiques els regals més originals i de proximitat al millor preu. I com cada mes, durant tot el dia s'ofereixen activitats culturals, tallers per a totes les edats, actuacions musicals, exhibicions i dinar popular.
Aquest mes de desembre, La Volta també celebra dos anys de vida i per festejar l'aniversari comptem amb la presència dels amics de l' Editorial Males Herbes amb una parada especial on triar i remenar entre la variada selecció dels llibres que han publicat. I a les 19h, a l'escenari sota els til·lers, l'editorial en apropa a tres joves escriptors que fan de la paraula una eina expressiva i punyent: Maria Cabrera, Martí Sales (presentant La Cremallera) i Roger Pelàez (presentant Hegemonia Persecutòria).
Des de primera hora, la plaça s'omple de la millor música amb el retorn de les melodies seleccionades per la nostra estimada Dj Barretina. A les 12h, hora del vermut, la banda gironina The Wilder Company presenta el seu nou i primer treball, un àlbum on hi trobem des de rock amb aire 70's, folk, country, i fins i tot un punt de pop. A les 18h, l'editor i escriptor de Males Herbes Ramon Mas puja a l'escenari amb la banda del Baix Montseny Matagalls, "folk amb acabats punk, so erosionat i ple de contrastos, base instrumental amb tocs electrònics i lletres crepusculars tenen com a resultat final un registre molt personal" (Maria Giribert, La Tornada)
A les 13:13h s'inaugura l'exposició de l'artista i col·laborador habitual Jan Barceló. Després de la seva estada artística a Rotterdam , presenta per primera vegada a casa nostra les obres de serigrafia fruit de la seva estada als Països Baixos. I aprofitant l'avinentesa, en Jan desplega de nou el seu talent per omplir el mur exterior de La Cova amb les seves figures imaginàries i plenes de color.
L'oferta pedagògica i cultural, com sempre variada i per a tots els públic, arriba de la mà del col·lectiu de bioconstrucció de Girona, Xarxa Mora, enguany amb el taller de construcció d'una cabana amb vímet a càrrec d'Aleix Grifoll (de 10:30 a 13:30h), Instruments Trastocats ens visiten de nou amb la seva exhibició a l'aire lliure d'instruments musicals a partir de material reciclat, per Festes no podia faltar un taller de tions cortesia de Cultura S/N, i també espai de joc per a nadons, taller de postals, retrats "pictodigitals", estampació, etc.
I a quarts de dues, se serveix el dinar popular més adient per aquestes Festes, escudella i carn d'olla cortesia del nostre xef Ramon!