Us trobeu a » Fem La Volta » Actualitat

17è Mercat de La Volta (5/11/2016)

dilluns 24 d'octubre de 2016El mercat de La Volta es desplaça al primer dissabte de novembre per sumar-se a la programació cultural i musical de les Fires de Sant Narcís d'enguany.
De 10h del matí a 20h del vespre la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís esdevé el punt de trobada dels amants de l'art i la creativitat a Girona. Segons els responsables de la programació, Marta Sureda i Joanot Cortés de l'Associació Cultural Fang, entitat coordinadora de La Volta: "Sumem esforços, canviem la data habitual i ampliem l'horari per acollir el volum de visitants que vénen a Girona durant les Fires, volem que Sant Narcís esdevingui també un dels espais de referència de l'activitat cultural i artística de Fires amb concerts, recitals, exposició d'art contemporani, dinar popular, etc."

Els concerts de La Volta, programats conjuntament amb l'Espai Marfà, s'han convertit en una cita mensual ineludible per aquells que volen gaudir de la música en viu en un entorn privilegiat i descobrir què es cou a la província de Girona. A les 12h, hora del vermut, està prevista l'actuació de la banda gironina "Minerva" que presenten una visió pròpia i fresca del pop amb arrels negres. Durant tot el matí Dj Quelic, resident del Mercat de La Volta, posa la banda sonora i l'ambient festiu que acompanya els més de vint creadors que l'omplen amb parades dedicades a l'art, la nova artesania i el disseny de proximitat.

A més, s'ha programat una variada oferta pedagògica amb tallers i exhibicions per a tots els públics, com la mostra d'instruments musicals reciclats d'Instruments Trastocats, el taller infantil de bioconstrucció de Terram (membre de la Xarxa Móra) o la col·laboració del Tecnoateneu de Vilablareix, i la fotografia artesanal de Javier Torra.

Com cada mes, després del concert del migdia, s'inaugura una exposició d'art contemporani. En aquesta edició, l'artista visual Cristina Lliurat presenta l'exposició "Doodle" a La Cova de La Volta, "una instal·lació que recull gargots inconscients, aparentment sense valor, per posar al descobert emocions i sentiments com a crítica a la societat de l'extimacy."

A partir de les 13:30h se serveix el dinar a preu popular, una paella de peix i marisc cuinada a la plaça pel xef Ramon amb la col·laboració de la peixateria Puignau.

A la tarda, la programació musical segueix amb l'actuació del grup gironí Howlin' Dogs (18h), un projecte musical inspirat en la recerca etnogràfica d'Alan Lomax, que ofereix un repertori que aporta una visió contemporània de les cançons folk americanes d'entreguerres.
El col·lectiu Amor de Callos Soundsystem tornen al Mercat de La Volta amb una selecció de vinils de clàssics del northern soul, rhythm and blues i pop durant tota la tarda.

Per clausurar la jornada, a les 19h, el reconegut poeta i agitador literari, Josep Pedrals, ens presenta "un espectacle a base de cançons, versets i comèdies, tot desbarrant sobre les causes de l'art i sota els efectes del vi"

La Volta és un marc per a creadors, artistes i artesans que consta de quatre establiments a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís (1, 15, 22 i 25) que acullen diverses propostes vinculades amb la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. La Volta és una iniciativa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona que compta amb el suport inicial del SOC i del Fons Social Europeu i que està coordinada per l'Associació Cultural Fang.