És una visita-taller a l'obrador d'Onyar de la Fundació Ramon Noguera, entitat social sense ànim de lucre de Girona. Onyar és un projecte d'elaboració d'alimentació ecològica que té la finalitat de crear ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual. Els aliments, a més d'ecològics, són de proximitat i amb valor social, i alhora estan elaborats amb ingredients naturals, frescos i de qualitat. Visitar l'obrador és una experiència tant entretinguda com pedagògica. Explicarem el procés d'elaboració dels aliments: com es fa la massa de les pizzes i de la pasta, com es cuinen els farcits, els patés, les salses, etc. Detallarem l'objectiu del projecte i farem èmfasi en els seus valors, per entendre la importància de consumir productes saludables, sostenibles i socials, acompanyat d'una projecció audiovisual. A continuació es portarà a terme un taller on els infants es convertiran en petits artesans, elaborant una peça en forma de ravioli o pizza.
Amb aquesta activitat es vol treballar els valors de la inclusió social, l'alimentació saludable i la creativitat.
|