Més enllà del Google i la Vikipèdia: millora els teus treballs Ref.: 201

Internet és una font d'informació molt bona, però no és l'única. Avui dia a l'hora de fer treballs acadèmics, s'acostuma a utilitzar només aquest recurs per obtenir informació deixant de banda les enciclopèdies, els llibres, etc. D'altra banda, cal conèixer de quina manera hem de cercar a Internet per tal d'obtenir bons resultats, i sobretot quines fonts d'informació són fiables i quines no. Aquesta activitat pretén obrir el ventall de possibilitats a l'hora de buscar informació per fer treballs de classe i reflexionar sobre la importància d'obtenir informació veraç i de qualitat. L'activitat consisteix a fer exercicis pràctics sobre cerques d'informació a diverses fonts d'informació virtuals. Aquesta activitat es complementa a Batxillerat amb el recurs La biblioteca de la Univesitat de Girona: recursos d'informació per fer el treball de recerca. Per a la realització de l’activitat es disposarà d'un dossier per a l'alumnat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte creativitat i participació.

A qui s'adreça: 3r i 4t d'educació secundària obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona
Calendari: Durant el curs escolar, de dilluns a divendres, de 9.30 h a 14 h
Durada aproximada. 1 hora 30 minuts
Nombre d'alumnes per grup. Grup/classe
Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les inscripcions. Cal la col·laboració i participació del professorat responsable del grup. En el cas d’un imprevist (meteorològic o altres) el centre ha de trucar el més aviat possible a la biblioteca on té la visita per anul·lar la sessió. Sempre i quan sigui possible, s’intentarà assignar un altre dia.
Lloc: Biblioteca Ernest Lluch. Carrer Saragossa, 27. 17003 Girona (L1, L2 i L10). Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l'Om, 1. 17007 Girona (L6). Biblioteca Salvador Allende. Carrer de Baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4). Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4. 17002 Girona (L1, L8, L10, L11).
Preu: Gratuït
Objectius: Conèixer les diverses fonts d'informació que hi ha a Internet.
Saber com hem de fer les cerques.
Identificar les fonts d'informació fiables de les no fiables.
Obrir el ventall de possibilitats a l'hora de cercar informació per fer un treball de classe.
Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat. Fora de termini es pot contactar amb cada biblioteca per concertar visita
Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel.. 972 232 715 biblioallende@ajgirona.cat . La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866
Organitza: Biblioteques de Girona
Tancar finestra