Parlem de violència masclista. Com comença tot? Ref.: 217

Fem un recorregut sobre el fenomen de la violència masclista. Els continguts que es tracten es distribueixen en tres blocs: el primer, de caràcter general, i a modes d’aproximació cap als maltractaments, fa referència als diferents conceptes que conformen la violència masclista, la presència i incidència en la societat, el context explicatiu per entendre l’origen i la causa de la violència en la parella i finalment les diferents tipologies que engloben els maltractaments. Un segon bloc, dirigit ja exclusivament als joves a partir de catorze anys, que pretén fer visible, i d’aquesta manera poder reinterpretar, aquells comportaments masclistes que s’originen a l’inici de les relacions de parella, i que constitueixen les primeres manifestacions de desigualtat. Finalment, com a tercer bloc es reforça la necessitat d’adoptar un posicionament clar davant el conjunt d’indicadors que permeten identificar aquelles conductes d’abús abans no es converteixin en maltractaments.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors d'implicació, respecte i igualtat.

A qui s'adreça: 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria.
Calendari: Durant el curs escolar
Durada aproximada: 1 hora
Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe
Lloc: A l'aula
Preu: Gratuït
Objectius: Prevenció i sensibilització de la violència masclista i especialment les relacions de parella abusives en adolescents.
Reconeixement de les primeres formes d'abús en una relació de parella.
Actuació i posicionament davant una situació de violència de parella.
Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 30 dies d'antelació enviant un correu electrònic a MOcana@gencat.cat
Més informació: Grup d'Atenció a la Víctima. Gran Via de Jaume I núm. 57 | Telèfon 972 94 13 89 - MOcana@gencat.cat - www.gencat.cat/mossos
Organitza: Mossos d'Esquadra Girona. Col·labora Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Girona
Tancar finestra