Xarxes socials, assetjament i ciberassetjament per a AFA Ref.: 220

La compra del telèfon intel·ligent o de la tauleta tàctil, significa entregar-los unes eines de gran potencial, connectades constantment, i la seva utilització implica la pèrdua de part de la intimitat, a canvi de facilitar-nos algunes tasques, obtenir informació o relacionar-nos a través de les xarxes socials.
És per això que aconsellem sobre com prevenir: el ciberassetjament, la usurpació de la nostra identitat, els jocs amb violència o en línia, l’assetjador sexual per ciberassetjament pedòfil o com evitar el sèxting, entre d’altres.
Expliquem la importància de desenvolupar una bona reputació digital perquè moltes de les nostres accions deixen l’anomenada empremta digital. També parlarem sobre els programes de control parental, perquè serveixen i en quins casos es poden utilitzar.
Aquesta activitat està adreçada a les AFA dels centres educatius i té una durada aproximada d’una hora.

  •  Aconsellem realitzar-la el dia de la presentació del curs escolar per assegurar que arriba al màxim de famílies possibles. Si es fa d’aquesta manera que duraria 15-20 min.

 

A qui s'adreça: A pares i mares
Calendari: De setembre a juny
Durada aproximada: 1 hora
Lloc: Al centre educatiu
Preu: Gratuït
Objectius: La reputació digital. Recomanacions a seguir en cas d'un incident d'origen digital. Prevenir i evitar certs hàbits en l'ús dels dispositius electrònics
Inscripcions: Cal inscriure's enviant un correu electrònic a itpg423@gencat.cat
Més informació: Oficina de Relacions amb la Comunitat. Telèfon: 972 181 600, extensió 60910. itpg423@gencat.cat - www.gencat.cat/mossos
Organitza: Cos de Mossos d'Esquadra. Col·labora Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Girona.
Tancar finestra