Setmana de la Ciència de la Universitat de Girona Ref.: 1352

El cas del misteriós assassinat del doctor Santacana, endinsarà als participants a l’escenari d’un crim on hauran de prendre part d’un equip d’investigació i participar en un judici que dictamini qui ha estat l’assassí. Un vídeo de producció pròpia introduirà l’activitat als assistents que els transportarà dins d’un laboratori on un prestigiós investigador, el doctor Santacana conclou un descobriment després de molts anys de treball que revolucionarà el món de la medicina capil·lar. L’eufòria d’abraçades i felicitacions es veu interrompuda per una apagada de llums acompanyada d’un tret ensordidor. Instants després, la llum torna al laboratori i ens desvetlla el cos tintat de sang del doctor Santacana sense la fórmula magistral. La introducció conduirà als participants a organitzar-se amb grups i participar d’un seguit de tallers de ciència forense, treure’n conclusions i presentar-se com acusació per a interrogar el sospitós. Finalment, hauran d'oferir un veredicte.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de treball en equip , enginy i pensament crític

A qui s'adreça: cicle superior d'educació primària i educació secundària obligatòria i postobligatòria
Calendari: del 14 al 18 de novembre de 2016, de 9.30h a 13 h
Durada aproximada:1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: grup classe

Condicions:Hi ha un límit de centres per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de prioritat en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.
Lloc: Campus Montilivi de la UdG (espai a concretar)
Preu: gratuït
Objectius:
 • Apropar les ciències forenses als estudiants ja que permeten treballar de forma transversal diferents continguts: la ciència, el dret i la medicina.
 • Inscripcions: Inscripcions a partir del 15 de setembre de 2015 a comunicaciorecerca@udg.edu
  Més informació: Unitat de Cultura Científica de la Universitat de Girona
  Tel. 972 419 743
  E-mail: comunicaciorecerca@udg.edu
  Organitza: Universitat de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona
  Tancar finestra