Treballem valors amb els còmics. La figura de la dona en els còmics Ref.: 199

Es començarà explicant breument la història del còmic des dels seus inicis fins a l’actualitat, des dels sumeris i egipcis fins als herois, còmic social i manga actuals. Evolució de la historieta. Després es presentaran diferents còmics per tal de veure l’evolució de la dona en els còmics, com apareix representada en els inicis i com era tractada, veient com cada vegada pren més importància per sí mateixa, fins arribar a l’actualitat, autobiografies, dones actuals amb problemes reals. Per a la realització de l’activitat es disposarà de divers material complementàri: dossier per el professorat, guió de l'activitat, fitxes de treball i power point.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de tolerància, solidaritat, igualtat de gènere.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria i postobligatòria
Calendari: Durant el curs escolar, de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h
Durada aproximada: 1 h
Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe
Lloc: Biblioteca Antònia Adroher. Can Sunyer, 46 17007 Girona (L5). Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4. 17002 Girona (L1, L8, L10, L11). Biblioteca Ernest Lluch. Carrer Saragossa, 27. 17003 Girona (L1, L2 i L10). Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l'Om, 1. 17007 Girona (L6). Biblioteca Salvador Allende. Carrer de Baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4)
Preu: Gratuït
Objectius: Valorar el còmic com un gènere literari més i veure com es poden treballar molts valors a través del còmic social.
Conèixer la història del còmic.
Propiciar temes de debat que els afecten directament.
Reflexionar sobre com les dones han aparegut quasi sempre en segon terme, veure com a poc a poc van prenent més protagonisme i quin paper desenvolupa actualment.
Veure diferents estereotips de dones.
Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat. Fora de termini es pot contactar amb cada biblioteca per concertar visita
Més informació: Biblioteca Carles Rahola - Tel. 972 202 252
bpgirona.cultura@gencat.cat - www.bibliotecagirona.gencat.cat
Organitza: Biblioteques de Girona
Tancar finestra