Ajuntament de Girona

Drogues: èxtasi (MDMA)

L'èxtasi (MDMA) és un derivat amfetamínic que combina els efectes estimulants i els al·lucinògens. Pertany a la família de les drogues sintètiques. Normalment es presenta en pastilles de diferents colors i logos, tot i que també es pot trobar en pols. Com que és una substància il·legal creada artificialment mai pots estar segur del que porta ni de la reacció que provocarà en el teu organisme i les converteix en substàncies especialment perilloses. Cal evitar-ne el consum si es prenen medicaments (antidepressius, antiretrovirals) o si es pateix del cor, dels ronyons, de diabetis, asma, hipertensió arterial, epilèpsia o es tenen problemes psicològics.

En l'actualitat està començant a aparèixer la metamfetamina (Meth), que és MDMA, però cristal·litzada i que es fuma. Provoca uns efectes altament nocius i és molt addictiva, és una droga d'una gran perillositat i provoca un gran descontrol, tant pel desgast físic que és molt ràpid, com psicològic.

Coses que has de saber:

Sovint les pastilles d'èxtasi són barreges poc homogènies cosa que fa que els efectes no siguin sempre els mateixos ni de la mateixa intensitat.

L'èxtasi afecta el metabolisme de l'organisme i en dificulta el procés d'eliminació.

Pot produir de forma immediata al consum, nombrosos efectes adversos per a la salut (nàusees, visió borrosa, contraccions involuntàries dels músculs de la mandíbula, cops de calor...) fins i tot la mort.

L'èxtasi produeix tolerància, dependència i síndrome d'abstinència.

El seu consum és especialment perjudicial en l'adolescència ja que és un moment de desenvolupament i maduració de l'organisme.

Barrejar èxtasi amb d'altres drogues augmenta la seva toxicitat i el perill de reaccions adverses.

Èxtasi i conducció són incompatibles.

TORNAR
© 2018 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat