Ajuntament de Girona

Notícies

El sexe arriba als adolescents de manera no desitjada.

19/06/18  ¤   Els continguts sexuals circulen cada vegada amb més freqüència a les xarxes i les mesures per evitar-los no són suficients. Una investigació revela que un de cada cinc adolescents entre 9 i 17 anys d’edat s’exposa a material no sol•licitat a Internet.

El contingut sexual “no sol•licitat” a Internet és una realitat que està lluny de ser eliminada. Tot i que diverses plataformes inclouen mesures per a reportar publicacions, existeixen diversos mètodes mitjançant els què persones sense escrúpols poden accedir a menors d’edat i convidar-los a formar part d’aquest tipus de continguts.
Entre els continguts als que poden estar exposats els nens/es i adolescents destaquen les imatges i vídeos sexualment explícits en finestres emergents, en correus electrònics no desitjats, en llocs web o fins i tot poden estar exposats a ells sense buscar-los intencionadament.
La publicació rebel•la que les sol•licituds no desitjades a Internet poden incloure invitacions per a participar a xats privats amb contingut inapropiat o en activitats sexuals, així com oferir informació sexual o demanar als joves que enviïn imatges privades a un altre usuari.

Per a la investigació, els experts van analitzar la informació recollida de més de 50,000 adolescents dels Estats Units, Europa y Asia. Malgrat tot, no van poder determinar qui va sol•licitar als joves participar en els esmentats xats o qui els va convidar a compartir vídeos o imatges sobre ells mateixos. Tot i que en la majoria dels casos són els adults qui sol•liciten aquest tipus de informació als nois i noies, l’estudi va determinar que a vegades aquestes demandes poden venir d’altres adolescents d’edats similars.
A la publicació s’esmenta que aquest tipus d’accions poden conduir a agressions físiques contra els joves, per exemple, al trobar-se amb una persona desconeguda fóra d’Internet o patir violacions o robatoris.
Actualment, el 20% dels adolescents estan exposat a aquest tipus d’activitats i el 11% a invitacions no desitjades. Això ha generat gran preocupació entre els investigadors involucrats amb l’estudi, qui suggereixen a pares i mares més consciència en relació al tema.


Tornar
© 2019 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat