Ajuntament de Girona

Notícies

Alarma per l'augment de Infeccions de Transmissió Sexual

04/06/18  ¤   Augmenta el contagi d’I.T.S. com la SIDA, la Sífilis i la Gonorrea. Amb dues dècades s’han passat de 700 casos de Sífilis a gairebé 4.000; la Gonorrea s’ha multiplicat per cinc i hi ha 600 nous casos de SIDA en el darrer any. El que més preocupa és que les persones infectades són cada vegada més joves.

Sífilis, Gonorrea, Clamídia i SIDA són paraules que semblen del passat, però és actualment quan estan més presents i, en contra del que a vegades es pensa, no solament afecten al col•lectiu LGTBI.
Teresa Puerta, coordinadora d’I.T.S. de la AEDV, assenyala que és important que les persones coneguin quines són les pràctiques de risc. A més a més en els darrers anys els grups més afectats han estat els d’entre 25 i 34 anys en el cas de la Clamídia; entre 20 i 55 la Sífilis i d’entre 16 i 34 en el cas de la infecció per gonococ. Les causes són la manca d’educació afectiva i sexual i la manca de polítiques de prevenció.
Malgrat els i les joves diuen utilitzar el preservatiu en les seves relacions sexuals, sovint obliden el risc existent en les practiques sexuals orals on la majoria de persones rebutgen l’ús del preservatiu.


Tornar
© 2019 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat