Ajuntament de Girona

Notícies

La marihuana deteriora la capacitat intel•lectual de manera irreversible

28/03/18  ¤   Segons un estudi, els que comencen a consumir marihuana abans dels 18 anys, mostren una reducció significativa en el seu coeficient intel•lectual

Un equip de investigadors, dirigit per la professora Madeleine Meier de la universitat de Duke, a Carolina del Nord, va analitzar el impacte de l’ús de la marihuana en diverses funcions neuro psicològiques de 1.037 individus nascuts entre 1972 i 1973. Els científics van seguir als participants fins que van complir 38 anys, realitzant entrevistes i estudis periòdics. Van tenir en compte factors com la dependència a l’alcohol o al tabac, l’ús d’altres drogues i el nivell educatiu.
A l’avaluar tots els casos, van trobar que els participants que havien fet un ús continuat de marihuana presentaven un ampli deteriorament en varies àrees neurològiques, com el funcionament cognitiu, l’atenció i la memòria. Els que havien consumit la droga al menys quatre cops a la setmana any rere any durant la seva adolescència, els seus 20 anys i en alguns casos als 30 anys, mostraven una reducció del seu coeficient intel•lectual. La relació segons el estudi és inapel•lable: quant més fumava l’individu, major era la pèrdua de C.I.
Un dels punts més importants de l’estudi va ser demostrar que el dany era irreversible. Al deixar de consumir-la o reduir-ne el consum no van aconseguir restablir completament la pèrdua de C.I. és a dir, els efectes neurotòxics són claríssims i el dany és permanent.
L’estudi va ser publicat al Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Robin Murray, professor de psiquiatría del King’s College de Londres, va explicar que l’estudi és una investigació extraodinaria. És el grup de persones que ha estat més intensament estudiat en el món i, per tant, les dades són molt bones. Hi ha molts informes anecdòtics de com els usuaris de marihuana tendeixen a tenir menys èxit en les seves experiències acadèmiques, relacionals i laborals. Aquest estudi ofereix una explicació del perquè pot passar.


Tornar
© 2019 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat