Ajuntament de Girona

Notícies

Ève Herrmann: “Als nens els interessarà més jugar que mirar la televisió”

07/03/18  ¤   Si hi ha un mètode amb què s’inspiren la majoria d’escoles innovadores és el de Maria Montessori (1870-1952). Implantat des de principis del segle XX, el mètode situa el nen al centre de l’aprenentatge. Fidel seguidora d’aquest mètode, l’especialista Ève Herrmann ha publicat diversos llibres sobre aquesta pedagogia en què explica com es pot aplicar a casa, a la natura i en el joc, entre altres àmbits.

Com es pot desenvolupar l’autonomia d’un infant?
Permetent-li que faci les coses per si mateix. Donant-li els mitjans. Això ho farem adaptant l’entorn.
Els pares com ho poden propiciar?
Posant les coses a la seva alçada: que ell pugui agafar la jaqueta, les sabates. Comprant coses fàcils de cordar. Evitant, per exemple, els botons petits, que són complicats. Es tracta de pensar quines coses les fem nosaltres en lloc seu per anar més de pressa, però que la criatura podria fer sola.
Què recomanaria als pares que no saben quin ús de les tauletes han de permetre als seus fills?
Compartir una estona amb els pares segur que és més interessant que mirar la tele. Pintar, jugar, fer bricolatge... Això interessarà més als nens que mirar la televisió.
És un mètode que requereix un esforç extra. Vas a contracorrent del món i del que demana el teu fill.
Sí, però quan es comença, després és molt més fàcil. Respon a les necessitats dels nens. És més autònom i necessita menys ajuda dels adults.
Quins són els errors de l’educació tradicional?
Voler dirigir els aprenentatges. Triar un temps i una durada per als aprenentatges. No podem estar segurs que el nen vol aprendre una cosa a una edat concreta.


Tornar
© 2019 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat