Ajuntament de Girona

Notícies

Impulsiu, amb baixa autoestima i ansietat: el perfil d'un addicte al mòbil

06/04/17  ¤   El 5% de la població espanyola fa un ús patològic de l''smartphone' i el 15,4% està en risc d'enganxar-s'hi

"S’ha banalitzat fumar porros, però és molt greu"

10/02/17  ¤   Eduardo Carreño, especialista en conductes addictives, constata "un notable augment d’addictes al haixís en la seva consulta. No cal un consum perllongat perquè es produeixin alteracions mentals com l’esquizofrènia o trastorns de la conducta"

Uns investigadors descobreixen una hormona natural que estimula el desig sexual

03/02/17  ¤   Un equip de científics han estudiat els efectes de la metastina, una substància que segrega el cos i que activa l'instint sexual

Las seqüeles del consum excessiu d'alcohol.

12/01/17  ¤   Moltes persones coneixen els efectes secundaris immediats de l'alcohol després d'una festa però... quines seqüeles deixa en el cervell adult l'excés d'alcohol durant la joventut?

La violència es dissemina entre els amics com una infecció.

11/01/17  ¤   Un estudi va determinar que els adolescents que s'involucren en actes violents són més propensos a tenir amics o coneguts amb les mateixes actituds.

Dia Mundial de la Sida 2016

01/12/16  ¤   Aixequem les mans per la #prevencióVIH

La barreja de begudes energètiques i alcohol afecta al cervell igual que la cocaïna.

17/11/16  ¤   Constaten en rates que les begudes alcohòliques amb un alt contingut de cafeïna poden provocar canvis en el cervell adolescent similars al consum de cocaïna

"S'ha banalitzat fumar "porros", però és tracta d'una pràctica greu"

20/09/16  ¤   Eduardo Carreño, especialista en conductes addictives, constata "un notable augment d'addictes al cànnabis en la seva consulta. "No fa falta un consum perllongat per produir alteracions mentals, com esquizofrènies o trastorns de conducta"

Adolescent víctima de bullying crea una App per a ajudar a estudiants a trobar companyia per dinar

20/09/16  ¤   Natalie Hampton de 16 anys va ser víctima d'assetjament escolar i va crear una App mòbil amb la finalitat d'ajudar a d'altres joves estudiants a trobar amb qui compartir l'hora de donar i així evitar la soledat.

Així són els assetjadors i els assetjats a les escoles

09/09/16  ¤   Quaranta anys d'escola en democràcia, amb un model de coeducació que va generalitzar les aules mixtes, amb l'acceptació més o menys majoritària que les orientacions sexuals són diverses i els joves encara segueixen anomenant "marica" el company que volen humiliar i "puta" la noia que volen desdenyar.

El cervell necessita emocionar-se per a aprendre

07/09/16  ¤   Els nous experiments en l'ensenyament veuen el fi de les classes magistrals. Una de les noves tendències és la neurodidàctica.

Més masclista que el pare

05/09/16  ¤   Un de cada tres joves espanyols considera normal que un noi controli les amistats de la seva parella L'escola, la família i els consums culturals dels adolescents no han aconseguit una verdadera igualtat

© 2017 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat