Ajuntament de Girona

ESCOLA MUNICIPAL D'ART
Trobeu-nos a:

Twitter Facebook

ESCOLA MUNICIPAL D'HUMANITATS
Trobeu-nos a:

Twitter FacebookYouTube Issuu Flickr
Us trobeu a:   C. C. La Mercè  »  Escola Municipal d'Humanitats  »  Inscripcions

Cursos i tallers

Si voleu inscriure-us a aquest curs i el període d'inscripció és obert, premeu sobre l'opció que us interessi. Si no hi ha més places lliures, us podeu inscriure igualment i passareu a formar part d'una llista d'espera.

61. HUM. POLÍTICA I PENSAMENT: cinc obres que han canviat el curs de les idees polítiques. Coordinació : Oriol Ponsatí-Murlà

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ OBERT

Organitza: Centre Cultural La Mercè / Aula d'Humanitats
Edats: De 16 a 100 anys (1914-1998)
Inscripcions: Del 08/01/14 a les 07:00 h al 29/04/14 a les 23:59 h.
Opció 1:

Dimecres, de 19 a 21 h

Durada del curs: del 30/04/14 al 28/05/14
Total places: 165
Places disponibles: 0 (les inscripcions quedaran guardades en llista d'espera)

0 €

Condicions: Inscripció gratuïta. Places limitades.

Informació addicional:

Darrere de cada pràctica política concreta hi ha sempre un entramat teòric més o menys explícit. L’ésser humà ha fet conviure des de sempre l’acció i la reflexió política, fins i tot si aquestes dues dimensions no han avançat sempre de manera paral·lela. En moments políticament apassionants com els que vivim actualment, moments de replantejament i de crítica de la pràctica política, pot resultar-nos molt il·luminador tornar a obrir les grans pàgines del pensament polític de tots els temps, des de Plató fins a Hobbes.

Coordinació :Oriol Ponsatí-Murlà. Professor de filosofia (UdG) i editor.

-La república (s. IV aC), de Plató

Conferència a càrrec de Gregorio Luri

Gregorio Luri (1955) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Ciències de l’Educació. Ha publicat diversos llibres de Filosofia, com Per una educació republicana (2012), Introducció al vocabulari de Plató (2011), o Guía para no entender a Sócrates (2004).

Dimecres, 30 d’abril de 2014

-La ciutat de Déu (s. V dC), d’Agustí d’Hipona

Conferència a càrrec de Josep M. Ruiz Simón

Josep Maria Ruiz Simón (Barcelona, 1961) és doctor en Filosofia per la UAB i professor del Departament de Filosofia de la Universitat de Girona. En les seves publicacions acadèmiques s’ha ocupat d’autors com Bernat Metge, Leo Strauss, Eugeni d’Ors i Ramon Llull. Col·labora setmanalment al diari La Vanguardia

Dimecres 7 de maig de 2014

-El príncep (1513), de Maquiavel

Conferència a càrrec d’Oriol Ponsatí-Murlà

Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978) és premi extraordinari de llicenciatura en Filosofia (UdG), doctor en Filosofia per la Universitat de Girona amb una tesi sobre la conversió d’Agustí d’Hipona i professor associat de Filosofia Antiga en aquesta mateixa universitat.

Dimecres, 14 de maig de 2014

-Utopia (1516), de Thomas More

Conferència a càrrec de Joan M. del Pozo

Joan M. del Pozo (1948) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i professor de filosofia antiga i filosofia política a la Universitat de Girona. Director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a la Intervenció Social, del Campus Arnau d’Escala. Ha traduït al català diverses obres de Ciceró i és autor de l’única traducció al català modern d’Utopia, de Thomas More

Dimecres, 21 de maig de 2014

-Leviathan (1651), de Thomas Hobbes

Conferència a càrrec de Joan Vergés Gifra

Joan Vergés (Banyoles, 1972) és professor titular de l’àrea de Filosofia Moral i Política del Departament de Filosofia de la Universitat de Girona. És consultor de la UOC i ha estat professor associat de la UAB, professor visitant de la UPF, Visiting Fellow a la Universitat de Harvard i Visiting Scholar a la Universitat d’Oxford.

Dimecres, 28 de maig de 2014

 

© 2014 Ajuntament de Girona  |  Contacte