Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
Xarxa de Centres Cívics de Girona
Us trobeu a:  La Xarxa  >  Serveis

Serveis

Entenem els serveis com una modalitat d’acció que de forma regular, contínua, estable i permanent, ofereix una prestació a una determinada població. Els serveis més adients a prestar des d’un centre cívic són aquells que requereixen proximitat i un fàcil accés. Són també una aposta clara per millorar i igualar les oportunitats de poblacions amb més dificultats i permeten una millora en l’atenció personal a la ciutadania del barris de la ciutat.

Serveis Socials d’atenció primària

Equip format per un assistent social, un educador social i una treballadora social que ofereixen atenció a les famílies amb problemàtiques diverses i també a la comunitat en general. Formen part d'aquests serveis els centres oberts, que duen a terme una tasca preventiva dirigida a infants i adolescents amb dificultats socioeducatives.

Horari d'atenció al públic: dimarts i dijous de 10 a 13 h i en hores concertades.

Servei de dinamització i assessorament de noves tecnologies

A la Xarxa de Centres Cívics i biblioteques hi trobareu un servei de dinamització durant determinats dies de la setmana. Aquest servei us el donarà un equip de dinamitzadors que:

  • Us ajudaran a començar a navegar per Internet si no en teniu cap coneixement.
  • Us orientaran sobre com fer ús més avançat de les eines que ja coneixeu.
  • Us explicaran noves possibilitats per fer més ràpid el vostre aprenentatge.
  • Us ajudaran a entendre que el món de les noves tecnologies no és tan difícil com a vegades pot semblar.
  • Us donaran formació en tot allò que els demaneu respecte a l'ús d’Internet i altres eines informàtiques.

Horaris del servei de dinamització

Servei Esp@is Internet

Servei d’accés lliure i gratuït a Internet en els diferents centres cívics de la ciutat. Oferim 15 hores mensuals d’accés lliure.

Informació detallada d'Esp@is Internet

Servei d’informació i atenció ciutadana

El servei d’informació i atenció ciutadana ofereix informació general referent a beques, transport, inscripcions escolars, activitats d’estiu i serveis socials, entre d’altres. Pretén també oferir informació general sobre campanyes i activitats socials, culturals i de lleure de la ciutat.

Informació sobre l'Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana

Servei de formació d’adults

L’Escola d’Adults de Girona ofereix cursos d’ensenyaments inicials (català, castellà, idioma estranger o informàtica) i de formació bàsica, des de l’àmbit comunitari, a diferents centres cívics de la ciutat: Santa Eugènia, Sant Narcís, Pont Major i Onyar. També hi trobareu el Consorci per a la Normalització lingüística, amb una àmplia oferta de cursos de català.

Servei d’acollida, espai de trobada i servei de bar

Els centres cívics disposen d’un espai d’acollida, ja sigui mitjançant el seu servei de bar, espais de trobada, punts de lectura o la cessió d’espais per organitzar activitats diverses.

Casals infantils i esplais per a la gent gran

La Xarxa de Centres Cívics promou i dóna suport els casals i esplais infantils i per a la gent gran.

Servei de suport a les associacions

Oferim un programa de suport a les diferents associacions (AAVV, col·lectius de dones, associacions de gent gran, entitats de lleure) per tal que puguin desenvolupar les seves iniciatives socials. Oferim seu social a les entitats, suport a la seva programació així com la difusió de les activitats que organitzen. També oferim la cessió d’espais a totes aquelles entitats i col·lectius que necessitin desenvolupar les seves iniciatives socials i culturals.

Serveis d’ajuda mútua

Diferents centres cívics acullen entitats que promouen i ofereixen serveis d’ajuda mútua.

Carta de serveis

Un dels reptes del segle XXI a les ciutats és la cohesió social, és a dir, que la diversitat no signifiqui segmentació i exclusió. Cal entendre la ciutat com un espai de desenvolupament d'iniciatives i projectes ciutadans.

La Xarxa de Centres Cívics s'emmarca dins de la política social de l'Ajuntament de Girona que ve definida pel següent objectiu estratègic: "Fer de Girona una ciutat plenament inclusiva, on les persones -totes elles ciutadans i ciutadanes de ple dret- puguin accedir a tots els mecanismes de desenvolupament humà i inserció en xarxes socials que els permetin portar a terme els seus projectes vitals en condicions de màxima llibertat i igualtat." La Xarxa de Centres Cívics de Girona és, en aquest marc, el fruit d'una aposta municipal i veïnal, que va generant dia a dia un model en què la cultura, les relacions socials i la participació són elements vius per a la cohesió social.

La carta de serveis vol ser un instrument per donar-nos a conèixer, mostrar el nostre compromís i buscar la màxima complicitat amb la ciutadania.

 

© 2015 Ajuntament de Girona  |  contacte