Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
Xarxa de Centres Cívics de Girona
Us trobeu a:  La Xarxa  >  Projectes

Projectes

Projectes realitzats:

 • Esfera Lúdica
 • Projecte dedicat a la difusió dels jocs com a eina educativa i sociabilitzadora

  Considerem els jocs en general una eina de sociabilització i d'aprenentatge fonamental per l'educació i l'ensenyament. Quins són els objectius del projecte? Volem treballar sota dues premisses fonamentals: -La millora de l'educació, contribuint a que cada persona pugui assolir les competències necessàries per sociabilitzar-se, però sobretot per a que pugui desenvolupar les seves capacitats personals i esdevenir un esser feliç. -La difusió, estudi, creació i ús dels jocs com a eina educativa i sociabilitzadora. Quines són les activitats que volem dur a terme? Les activitats que proposem estan destinades a assolir els objectius fonamentals esmentats. Per això és vol treballar en els següents camps d'acció: 1)Creació, formació i aprenentatge. 2)Debat i reflexió - Recerca i estudi. 3)Difusió, divulgació i comunicació del món dels jocs.

  (juliol 2013 - juliol 2015)

 • Terra DE Mares
 • Un lloc de trobada per a mares i infants de 0 a 2 anys, on compartim el dia a dia amb les nostres famílies, la criança i les inquietuds sobre la maternitat.

  A l' espai gratuït terra DE mares, ens trobem unes quantes mares i una doula per a acompanyar-nos i poder comunicar sense por ni judicis les nostres necessitats, sentiments i dubtes que ens venen en aquest moment tant especial com és el post-part i la criança. Els canvis que experimentem com a mares, cada vegada que parim, no sempre els podem expressar i de vegades ens podem sentir soles, agobiades o amb la necessitat de compartir. Per això necessitem trobar-nos amb altres mares, en la mateixa situació, per a què ens acollim, ajudem i empoderem com a dones i com a mares. Vine a fer tribu, i ja veuràs!

  Centre Cívic Sant Narcís (febrer 2011 - juny 2015)

 • Sant Narcís en directe
 • Creació d'un canal de retransmissió en directe (streaming) per mostrar les facetes artística, cultural i social de les associacions del barri de Sant Narcís.

  Tant les associacions com els veïns participaran en l'elaboració de continguts i formats televisius on es mostrarà la vida quotidiana de les associacions, el centre cívic i el barri de Sant Narcís. La finalitat és mostrar el que es fa des de les associacions i promoure la participació de la gent del barri i la identitat.

  Centre Cívic Sant Narcís (abril 2014 - juny 2015)

 • En Marxa: Espai de trobada i creació per a emprenedors/es
 • T'agradaria posar en marxa un projecte i tens moltes preguntes? Hem creat un espai on resoldrem tots els dubtes i compartirem amb altres emprenedors i professionals les seves experiències.

  Mensualment ens trobarem al Centre Cívic Sant Narcís per facilitar l'autoocupació entre emprenedors/es d'àmbits ben diferents amb ganes de créixer professionalment, compartir en comunitat, intercanviar experiències o recursos i crear xarxa. Si hi estàs interessat, contacta amb nosaltres: emprenedorsenmarxa@gmail.com. Properes trobades a confirmar: 12/12/2013, 16/01, 20/02, 19/03, 22/04, 22/05, 19/06/2014. Per a més informació : http://emprenedorsenmarxa.blogspot.com.es

  Centre Cívic Sant Narcís (novembre 2013 - juny 2015)

 • Aula d'informàtica
 • El projecte proposa desenvolupar un servei amb la intenció de reduïr el solc digital.

  Projecte coproduït amb Plataforma educativa i l'Ajuntament de Girona. Pretén facilitar l'aprenentatge de les noves tecnologies, aplicant-les a la vida quotidiana. Promoure dinàmiques d'inclusió i accés per tal de facilitar oportunitats en l'aprenentatge de la informàtica.

  Centre Cívic Onyar (gener 2005 - juny 2015)

 • Explorart
 • El projecte proposa un crear un espai d'expressió, aprenentatge i de lleure, a través del teatre i el dibuix i la pintura.

  Projecte municipal promogut pel centre cívic amb l'Associació Art-Crea, amb la clara intenció de crear un recurs pedagògic i psicològic on els infants, ja des de ben petits comencin a desenvolupar-se com a persones, on puguin expressar qui son i què volen, aprendre a estimar-se, relacionar-se amb els altres nens i nens, i així començar a construir una base sòlida en la seva personalitat, utilitzant l'art com a vehicle de creixement i evolució com a persona.

  Centre Cívic Pont Major (octubre 2004 - juny 2015)

 • Més enllà de l'Escenari
 • Més Enllà de l'Escenari, és un projecte impulsat pel Centre Cívic Barri Vell-Mercadal amb l'objectiu de programar teatre de proximitat on tots els elements actorals i escènics agafin tot el seu protagonisme.

  Oferir una programació teatral de petit format, amb la bella idea de “teatre de barri”, teatre de petit format a on l'espectador no és només espectador i l'actor no és només actor. Un nou diàleg teatral, una nova oportunitat d'adquirir nous coneixements teatrals a partir d'una obra amb la complicitat de la direcció artística, direcció musical i escènica i el conjunt de la seva interpretació. L'espectador viurà dins i fora l'escenari tot el que hi passa amb la complicitat dels artistes. Una nova forma de fer teatre en temps de crisi, en espais del centre cívic on no s'hi sol fer teatre amb la intenció de captar nous públics seduïts per la proximitat

  (desembre 2013 - juny 2015)

 • Eslim: Es busquen artistes
 • El projecte Eslim proporciona l'espai idoni per a què els artistes amateurs de la ciutat mostrin les seves creacions en diferents disciplines.

  Es crearan espectacles dinàmics formats per diferents actuacions. Properes Nits Eslim (a confirmar): 14/02/ i 11/04/2014. Vine a gaudir de les Nits Eslim al Centre Cívic Sant Narcís!

  Centre Cívic Sant Narcís (novembre 2011 - juny 2014)

 • El Hip Hop del barri
 • Projecte que pretén, a través d'un taller de videoclip per a joves, capacitar al grup en els seus valors intrínsecs: treball en equip, constància, capacitat d’espera, imaginació i sensibilitat.

  Produirem, editarem i difondrem un videoclip col.lectiu que mostri les inquietuds, els gustos, els espais i les persones de l’entorn més pròxim a la comunitat de joves de la Plaça Empúries.

  Centre Cívic Sant Narcís (juliol 2013 - agost 2013)

 • Banc del temps als barris
 • És un grup de gent disposada a intercanviar aprenentatges, serveis, coneixaments, tasques. En definitiva: el seu temps.

  Vol fomentar les relacions entre veïns a través de l'ntercanvi i l'ajuda mútua. Funciona sense diners: només podem dispositar-hi temps. La "moneda" d'aquest banc és el temps i la unitat d'intercanvi és l'hora. Tothom té coses a oferir i a demanar. Qualsevol persona major d'edat que resideixi a Girona es pot fer soci del banc del Temps.

  Web del Banc del Temps Palau
  Web del Banc del Temps Pont del Dimoni
  Web del Banc del Temps Montjuïc

  Tots els centres (octubre 2006 - juny 2013)

 • Sala Regàs
 • Dinamitzem la cultura i les arts a la nostra ciutat. Grans propostes culturals gironines de petit format.

  El projecte Sala Regàs està impulsat pel Centre Cívic Pont Major i el Bar Sala Regàs. Un projecte que pretén oferir un ventall molt ampli d´activitats, culturals i artístiques, amb una doble vessant : Promocionar als artistes de diferents disciplines de la ciutat de Girona i rodalies. Fer participar al públic gironí d’una programació cultural àmplia que intenta cobrir diferents camps: dansa, teatre, música, poesia/literatura, cultura del carrer, nous mitjans (videoart, curts,...), fotografia, exposicions i debats. Configurarem un equip de treball creatiu i innovador. El projecte es troba recolzat per: - Artistes i grups de la nostra ciutat - Participació i cooperació amb diferents empreses - Bar del centre cívic Pont Major - Centre Cívic Pont Major - Equip de dinamitzadors/es culturals que actualment estan implicats en diferents projectes i associacions gironines.

  Centre Cívic Pont Major (març 2012 - desembre 2012)

 • Cançonetes
 • Cançonetes és un projecte de creació musical intercultural que pretén donar el protagonisme a les pròpies famílies que viuen al territori i fer tot un repertori de cançons bressol de llarga tradició oral i popular.

  A través del projecte, es volen generar aprenentatges en varies direccions. Es partirà de 15 mares del barri que ens ensenyaran i transmetran el seu repertori musical més íntim, un repertori musical adquirit oralment des de la infantesa, oferint la possibilitat de compartir-lo amb infants del barri. Una vegada escollides les cançons de bressol de cada mare, totes elles de diferents nacinalitats, s’ensenyaran a la coral de nens i nenes que es crearà per la ocasió, seran de l’escola de barri, conjuntament amb les Associacions de corals que formen part del Centre Cívic. Finalment, s’enregistrarà un Cd amb totes les cançons, es crearà l'adaptació teatral i la creació de l'espectacle. Es preten incrementar la participació comunitària de famílies de nacionalitats diverses perquè comparteixin les seves cançons amb el conjunt de veïns i veïnes del barri del Pont Major. http://detotselsracons.wordpress.com/

  Centre Cívic Pont Major (febrer 2011 - desembre 2012)

 • Crisàlide
 • Projecte d'acció-investigació promogut per la Xarxa de Centres Cívics.

  Aquest és un projecte de l'Ajuntament de Girona sobre l’empoderament i la capacitació de dones a través d’un programa basat en aprenentatges bàsics en lideratge, comunicació i autoconeixement.

  Documental de Crisàlide

  Tots els centres (setembre 2010 - juny 2012)

 • Dinamització de la Llar de Jubilats Sant Joan
 • Donar un impuls a la llar de Jubilats dotant-la d'un programa de més activitat i millorant els seus serveis

  Donar un impuls a la llar de Jubilats, millorant els seus serveis i promocionant i dinamitzant un programa formatiu, amb activitats diverses per a la gent gran.

  Centre Cívic Santa Eugènia (octubre 2005 - juny 2011)

 • Temps de Flors a Pont Major i Pedret
 • Creació de composicions florals per ornamentar els barris de Pont Major i Pedret.

  Girona Temps de Flors és un esdeveniment lúdic i cultural que convida a visitar el centre de ciutat decorat de manera creativa i estimulant per a l’ocasió. El Carrer de Pedret i de Pont Major, que uneix els dos barris amb el centre històric de Girona, és una de les portes d’entrada a la ciutat Girona, directa al centre de l’Exposició de flors. Per aquest motiu, creiem oportú ornamentar aquests dos barris, i especialment el seu carrer principal, per donar continuïtat a l’Exposició i oferir una experiència visual i artística que acompanyarà al visitant fins al barri vell. Totes les associacions veïnals i comunitàries, des de les infantils de lleure fins a les de gent gran, participaran activament a la composició floral dels barris. També, comptarem amb la col•laboració activa dels veïns i veïnes dels dos sectors.

  Centre Cívic Pont Major (març 2011 - maig 2011)

 • PercuArt
 • Es proposa realitzar una intervenció artística a partir de la percussió en diferents espais públics de la ciutat amb grups de joves de diferents barris.

  La xarxa de Centres Cívics, vol impulsar la promoció de persones i grups a nivell sectorial i de ciutat a través de l'art, la música i especialment la percussió. Ens proposem desenvolupar accions vinculades sobretot a obtenir una major dinamització del públic jove a través d'accions culturals i a promoure noves formes d'integració dels col·lectius nouvinguts en els diferents barris de la ciutat. El projecte finalitzarà amb un espectacle per a les Fires i festes de Sant Narcís 2008. Projecte coproduït amb la Banda del Surdo i el Sindicat de músics de Girona.

  Web de PercuArt

  Tots els centres (abril 2008 - desembre 2010)

 • Grup de gent gran de Vila-Roja
 • Projecte promogut pel centre cívic amb l'Associació AASS i l'Associació de Pensionistes i Jubilats de Vila-Roja.

  El projetce proposa conèixer, des d'una perspectiva multidisciplinar, les necessitats de la vellesa del sector Est amb la intenció de crear un grup dinamitzador, com a base d'un associacionisme vital.

  Centre Cívic Onyar (gener 2005 - juny 2009)

 • Setmanes solidàries
 • Acostar les experiències de cooperació i solidaritat als diferents centres i barris de la ciutat i també implicar el teixit associatiu del sector en aquestes iniciatives.

  La Xarxa de centres cívics, amb les ONGs, entitats actives de cada barri i la col·laboració de la secció de Cooperació, la coordinadora de ONG i el centre de recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONGs de les Comarques Gironines i l'Alt Maresme (CEDRE) treballen conjuntament per programar una setmana dedicada a la solidaritat i la cooperació.

  Tots els centres (novembre 2006 - juny 2009)

 • Barri amable
 • Treballar i donar a conèixer els valors de l'amabilitat i la bona relació entre veïns.

  Centre Cívic Pla de Palau (gener 2006 - juny 2009)

 • Projecte d'Acompanyament a l'Escolaritat
 • dins l'àmbit escolar del Programa Comunitari Integrant Accions del Sector Est de Girona

  Els seus objectius són: · Acompanyar l'escolaritat dels alumnes des de 4art de Primària fins a 4art d'ESO i post-obligatori. · Augmentar els alumnes que acaben l'escolaritat. · Disminuir l'absentisme escolar. · Potenciar els joves que progressen en els estudis perqué siguin referents positius. · Millorar el compromís familiar i comunitari per l'educació dels infants i els joves

  Centre Cívic Onyar (setembre 2097 - juny 2009)

 • Joves de pel·lícula
 • Noies i nois (d'entre 16 i 20 anys) de Santa Eugènia i Sant Narcís participen en el rodatge d'un curtmetratge, com actors i actrius o en papers de realització o de caracterització de personatges.

  L'Ajuntament de Girona (a través de la Xarxa de Centres cívics) en conveni amb l'Associació Batibull i amb la col·laboració del Pla Educació i Convivència Santa Eugènia·Sant Narcís promou el projecte Joves de pel·lícula on, 30/40 noies i nois (d'entre 16 i 20 anys) de Santa Eugènia i Sant Narcís participen en el rodatge d'un curtmetratge, com actors i actrius o en papers de realització o de caracterització de personatges. Fins a finals de juny, els participants del projecte rebran formació dos cops per setmana i durant el mes de juliol es durà a terme el rodatge.

  Centre Cívic Santa Eugènia (febrer 2007 - juliol 2007)

 • myBox (creació d'un espectacle multidisciplinar)
 • Projecte per a la creació i producció d'un espectacle multidisciplinar (interpretació, ball, música, imatge, disseny, so, il·luminació..) per a joves d'entre 14 i 17 anys (preferentment per a joves que visquin al sector Palau - Montilivi de Girona).

  Les sessions és faran els divendres de 18 a 20 h al Centre Cívic Pla de Palau. Diversos professionals ajudaràn en el procés de creació i produccció. És gratuït. Per a més informació i inscripcions al Centre Cívic Pla de Palau, telèfon 972 426 390

  Centre Cívic Pla de Palau (febrer 2007 - juny 2007)

 • Dimarts, espai de trobada
 • Constituir un espai de trobada obert a partir de xerrades d'interès social i cultural.

  Generar un espai d'experiències d'auto-reflexió, que faciliti un creixement personal i cultural.

  Centre Cívic Santa Eugènia (setembre 2004 - juny 2007)

 • Grup de pares i mares del sector Est
 • Programa de desenvolupament comunitari integrant accions

  El projecte té dues finalitats bàsiques: reflexionar a l'entorn del fet de ser pare/mare i crear espais d'associacionisme en aquest context.

  Centre Cívic Onyar (setembre 2004 - juny 2007)

 • Intercanvis culinaris
 • Oferir un nou escenari de participació i d'intercanvi de coneixements i d'experiències a través dels Intercanvis Culinaris.

  Els intercanvis Culinaris com a projecte Intercultural, que dona la possibilitat a les dones immigrants a ser protagonistes de l'experiència, poden oferir els seus coneixements a la resta de dones del Pont Major. Unes dones que poden tenir la possibilitat de donar, d'oferir, de transmetre i de compartir tot el seu coneixement i alhora poden aprendre i relacionar-se amb altres dones del barri. El projecte es promou a través del Col·lectiu de dones La Cata i l'associació ACCEM del Pont Major. El primer dimecres de cada mes, a les 19 hores, trobareu un intercanvi culinari obert a tothom.

  Centre Cívic Pont Major (octubre 2004 - juny 2007)

 • Amb ulls de dona
 • Donar a conèixer la història i vivències de la ètnia gitana de Font de la Pòlvora, a través de la perspectiva generacional de 25 dones.

  El projecte d'iniciativa municipal i promogut pel centre cívic Onyar i l'Associació AASS. Pretén promocionar la dona gitana, promoure la recuperació de la cultura gitana, la seva conservació i transmissió. també es pretén afavorir el processos de sensibilització envers la població gitana del barri.

  Centre Cívic Onyar (gener 2005 - desembre 2006)

 • Hàbits saludables
 • Programa de desenvolupament comunitari Integrant Accions

  La finalitat és sensibilitzar sobre els hàbits i comportaments saludables, des d'una visió preventiva. Conèixer els comportaments de la població, potenciar la informació i promoure la participació per tal de millorar i/o canviar les actituds i les pràctiques dels hàbits de salut.

  Centre Cívic Onyar (setembre 2004 - desembre 2006)

 • Pont-Art. Exposicions al Pont Major
 • Oferir una programació artística integral que contempli les diferents disciplines artístiques.

  Projetce coproduït amb l'Associació Cultural La Gruta de Girona. El projecte Pont-Art pretén elaborar el Programa d'exposicions al Centre Cívic Pont Major, crear ambientacions del Centre per a dates senyalades i elaborar una borsa d¿artistes gironin.

  Centre Cívic Pont Major (octubre 2005 - juny 2006)

 • Art-crea
 • Projecte cultural d'intervenció social comunitària.

  Projecte sociocultural adreçat a joves del barri del Pont Major que pretén pontenciar la seva capacitat creativa, d'autonomia, llibertat i reflexió. Objectius generals: - Competència social i responsabilitat per l'equip i per la comunitat. - Desenvolupar la confiança en sí mateix i ser conscient de sí mateix. -Pensar creativament i crear expressió. -Qualificació en el projecte i responsabilitat en actuar. -Pendre la praxis de la responsabilitat de decidir, planificar els recursos i la gestió. -Oferir un espai als joves que potenciï la seva capacitat creativa, d'autonomia, llibertat i de reflexió. -Creació i exposició de projectes artístics emmarcats en els nous conceptes de l'art contemporani. -Esdevenir un recurs social i referent per aquells joves que tinguin la necessitat de crear un espaipropi, on tingui cabuda la seva expressióplàstica i creativa. -Treball artístic contemplant disciplines diverses

  Centre Cívic Pont Major (octubre 2004 - juny 2006)

 • Palestra
 • Projecte de dinamització cultural comunitària amb la intenció de promocionar artistes de diferents promogui escenaris per la participació i expressió ciutadana.

  Realitzar una programació d'activitats en diverses disciplines, itinerants per a la Xarxa de Centres Cívics. Detectar i promoure persones i grups dinamitzadors a nivell dels barris amb la intenció de donar oportunitat i posar en comú a diferents disciplines i artistes novells. Proporcionar nous espais escènics que potenciïn l'art, la creativitat, la promoció de grups i persones amateurs de la ciutat i acosti nous públics a l'activitat cultural dels centres i de la ciutat.

  Tots els centres (octubre 2004 - juny 2006)

Projectes actuals
 

© 2015 Ajuntament de Girona  |  contacte