Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
Xarxa de Centres Cívics de Girona
Us trobeu a:  La Xarxa  >  Projectes

Projectes

Aquesta modalitat d'acció aporta principalment una dimensió innovadora i de canvi per afrontar noves situacions, assajar noves metodologies i superar o redefinir actuacions tradicionals.

Projectes en curs:

 • Festival Acoustic Vell
 • Festival Acoustic Vell, el nou Club Cultural del Barri Vell organitzat per l'associació cultural MAGIC ROOM i el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal sota la coordinació de Jaime Rodríguez, Alexandre Nunes i Eva Moya.

  Acoustic Vell pretén ser una trobada cultural que es realitzarà en un format trimestral, oberta al barri i totalment gratuïta per gaudir d’artistes emergents que d'una forma o una altre tenen relació amb el Barri Vell perquè hi viuen o perquè en algun moment s'han implicat en la vida cultural del barri. Un dels principals reptes del Festival es centrarà en donar a conèixer una part del nostre patrimoni cultural i humà del barri, donant oportunitat als diferents artistes locals a presentar de les seves creacions i els seus treballs artístics. Entenem l'art i la cultura com elements que integren i cohesionen el barri. Des del nou Club Cultural busquem crear noves sinèrgies culturals a través del vincle i el coneixement mutu. Tenim la oportunitat de vincular, de posar en relació part del teixit social i cultural del barri, de posar en coneixement que el Barri Vell és història, és patrimoni, és cultura i també és barri.

  (gener 2014 - novembre 2015)

 • Esfera Lúdica
 • Projecte dedicat a la difusió dels jocs com a eina educativa i sociabilitzadora

  Considerem els jocs en general una eina de sociabilització i d'aprenentatge fonamental per l'educació i l'ensenyament. Quins són els objectius del projecte? Volem treballar sota dues premisses fonamentals: -La millora de l'educació, contribuint a que cada persona pugui assolir les competències necessàries per sociabilitzar-se, però sobretot per a que pugui desenvolupar les seves capacitats personals i esdevenir un esser feliç. -La difusió, estudi, creació i ús dels jocs com a eina educativa i sociabilitzadora. Quines són les activitats que volem dur a terme? Les activitats que proposem estan destinades a assolir els objectius fonamentals esmentats. Per això és vol treballar en els següents camps d'acció: 1)Creació, formació i aprenentatge. 2)Debat i reflexió - Recerca i estudi. 3)Difusió, divulgació i comunicació del món dels jocs.

  (juliol 2013 - juliol 2015)

 • En Marxa: Espai de trobada i creació per a emprenedors/es
 • T'agradaria posar en marxa un projecte i tens moltes preguntes? Hem creat un espai on resoldrem tots els dubtes i compartirem amb altres emprenedors i professionals les seves experiències.

  Mensualment ens trobarem al Centre Cívic Sant Narcís per facilitar l'autoocupació entre emprenedors/es d'àmbits ben diferents amb ganes de créixer professionalment, compartir en comunitat, intercanviar experiències o recursos i crear xarxa. Si hi estàs interessat, contacta amb nosaltres: emprenedorsenmarxa@gmail.com. Properes trobades a confirmar: 12/12/2013, 16/01, 20/02, 19/03, 22/04, 22/05, 19/06/2014. Per a més informació : http://emprenedorsenmarxa.blogspot.com.es

  Centre Cívic Sant Narcís (novembre 2013 - juny 2015)

 • Terra DE Mares
 • Un lloc de trobada per a mares i infants de 0 a 2 anys, on compartim el dia a dia amb les nostres famílies, la criança i les inquietuds sobre la maternitat.

  A l' espai gratuït terra DE mares, ens trobem unes quantes mares i una doula per a acompanyar-nos i poder comunicar sense por ni judicis les nostres necessitats, sentiments i dubtes que ens venen en aquest moment tant especial com és el post-part i la criança. Els canvis que experimentem com a mares, cada vegada que parim, no sempre els podem expressar i de vegades ens podem sentir soles, agobiades o amb la necessitat de compartir. Per això necessitem trobar-nos amb altres mares, en la mateixa situació, per a què ens acollim, ajudem i empoderem com a dones i com a mares. Vine a fer tribu, i ja veuràs!

  Centre Cívic Sant Narcís (febrer 2011 - juny 2015)

 • Sant Narcís en directe
 • Creació d'un canal de retransmissió en directe (streaming) per mostrar les facetes artística, cultural i social de les associacions del barri de Sant Narcís.

  Tant les associacions com els veïns participaran en l'elaboració de continguts i formats televisius on es mostrarà la vida quotidiana de les associacions, el centre cívic i el barri de Sant Narcís. La finalitat és mostrar el que es fa des de les associacions i promoure la participació de la gent del barri i la identitat.

  Centre Cívic Sant Narcís (abril 2014 - juny 2015)

 • Explorart
 • El projecte proposa un crear un espai d'expressió, aprenentatge i de lleure, a través del teatre i el dibuix i la pintura.

  Projecte municipal promogut pel centre cívic amb l'Associació Art-Crea, amb la clara intenció de crear un recurs pedagògic i psicològic on els infants, ja des de ben petits comencin a desenvolupar-se com a persones, on puguin expressar qui son i què volen, aprendre a estimar-se, relacionar-se amb els altres nens i nens, i així començar a construir una base sòlida en la seva personalitat, utilitzant l'art com a vehicle de creixement i evolució com a persona.

  Centre Cívic Pont Major (octubre 2004 - juny 2015)

 • Aula d'informàtica
 • El projecte proposa desenvolupar un servei amb la intenció de reduïr el solc digital.

  Projecte coproduït amb Plataforma educativa i l'Ajuntament de Girona. Pretén facilitar l'aprenentatge de les noves tecnologies, aplicant-les a la vida quotidiana. Promoure dinàmiques d'inclusió i accés per tal de facilitar oportunitats en l'aprenentatge de la informàtica.

  Centre Cívic Onyar (gener 2005 - juny 2015)

 • Més enllà de l'Escenari
 • Més Enllà de l'Escenari, és un projecte impulsat pel Centre Cívic Barri Vell-Mercadal amb l'objectiu de programar teatre de proximitat on tots els elements actorals i escènics agafin tot el seu protagonisme.

  Oferir una programació teatral de petit format, amb la bella idea de “teatre de barri”, teatre de petit format a on l'espectador no és només espectador i l'actor no és només actor. Un nou diàleg teatral, una nova oportunitat d'adquirir nous coneixements teatrals a partir d'una obra amb la complicitat de la direcció artística, direcció musical i escènica i el conjunt de la seva interpretació. L'espectador viurà dins i fora l'escenari tot el que hi passa amb la complicitat dels artistes. Una nova forma de fer teatre en temps de crisi, en espais del centre cívic on no s'hi sol fer teatre amb la intenció de captar nous públics seduïts per la proximitat

  (desembre 2013 - juny 2015)

Projectes realitzats
 

© 2015 Ajuntament de Girona  |  contacte