Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
Xarxa de Centres Cívics de Girona
Us trobeu a:  Cursos i tallers

Cursos i tallers

Si voleu inscriure-us a aquest curs i el període d'inscripció és obert, premeu sobre l'horari que us interessi. Si no hi ha més places lliures, la vostra inscripció passarà a formar part d'una llista d'espera.

Filosofia per a ciutadans (3-De l'ètica clàssica a les ètiques aplicades)

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ TANCAT

Descripció:

Massa sovint, la filosofia ha estat vista com una raresa, una activitat destinada només als entesos, confinada a l'acadèmia. Però pensar és una activitat inherent a l'ésser humà i el llegat que ens han transmès els grans filòsofs de la història té com a destinatàries totes les persones curioses, inquietes, que es fan preguntes i sovint no hi troben respostes. Un dels camps en els quals la filosofia ha pres més protagonisme en els últims anys és el de la reflexió ètica i moral. Els canvis profunds que viu la nostra societat, des de l'aparició de les noves tecnologies fins a la crisi ecològica o la sofisticació de les tècniques mèdiques que permeten intervenir en el desenvolupament de la vida humana exigeixen una reflexió pausada i un debat ampli per part de la ciutadania. Aquest curs vol presentar les principals línies de pensament que s'han desenvolupat modernament en l'àmbit del que acostumem a anomenar "ètiques aplicades" 1. Introducció Ètica, moral i llibertat. 2. L’ètica normativa al llarg de la història: d’Aristòtil a Max Scheller Ètica teleològica, deontològica i axiològica 3. Ètiques per al món contemporani Les ètiques aplicades 4. Bioètica Cap a una nova definició de vida 5. Ètica del medi ambient Respostes filosòfiques a la crisi ecològica 6. Tecnoètica Ètica i societat de la informació. El cas del hacker 7. Ètica professional Codis deontològics. Ètica del periodisme 8. Ètica dels negocis És possible una Business Ethics? A càrrec d'Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978) és doctor en Filosofia per la Universitat de Girona i professor associat de Filosofia Antiga i Ètica en aquesta mateixa universitat. Combina la seva activitat docent i investigadora amb la direcció de l’editorial Edicions de la Ela Geminada i la realització de cursos i conferències. Organitza : Associació Assofia

Informació sobre la inscripció:

Per tal de formalitzar la plaça caldrà fer un ingrés dels 25 € al número de compte: ES67 2100 0484 71 0100698044 i portar el resguard el primer dia de curs. Per a més informació truqueu al Centre Cívic del Sant Narcís: 972 237 063.

Lloc: Centre Cívic Sant Narcís
Inscripcions: Del 01/09/2014 09:00 al 28/02/2015 23:59
Sorteig: No es realitza sorteig. Les places s'assignen en el moment de la inscripció.
Pagament: Pagament per ingrès bancari a l'entitat.
Edats: De 18 a 90 anys (1925-1997)
Horaris: Dimecres, de 20:00 a 21:30. Preu = 25 EUR
Places: 15
Places lliures: 6
Dates: Del 04/03/2015 al 29/04/2015
TORNAR
 

© 2015 Ajuntament de Girona  |  contacte