Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
Xarxa de Centres Cívics de Girona
Us trobeu a:  Cursos i tallers

Cursos i tallers

Si voleu inscriure-us a aquest curs i el període d'inscripció és obert, premeu sobre l'horari que us interessi. Si no hi ha més places lliures, la vostra inscripció passarà a formar part d'una llista d'espera.

Filosofia per a ciutadans (2-Comunicació persuasiva)

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ TANCAT

Descripció:

Massa sovint, la filosofia ha estat vista com una raresa, una activitat destinada només als entesos, confinada a l'acadèmia. Però pensar és una activitat inherent a l'ésser humà i el llegat que ens han transmès els grans filòsofs de la història té com a destinatàries totes les persones curioses, inquietes, que es fan preguntes i sovint no hi troben respostes. Aquest curs té com a objectiu oferir recursos tant teòrics com pràctics per argumentar les posicions pròpies de manera més clara i contundent, desenvolupar el pensament crític i la capacitat d'anàlisi. S'hi treballaran aspectes relacionats amb la lògica, la comunicació persuasiva, la detecció de fal·làcies o l'expressió oral. 1. Introducció. Parlant, la gent no s’entén. 2. Argumentació i pensament crític. Què vol dir argumentar? Critical Thinking. Importància del pensament consistent Per què és important argumentar bé? L’argument fa la cosa 3. Tipus d’arguments Arguments deductius Arguments inductius 4. Mals arguments Detecció de fal•làcies 5. Retòrica. Moments del procés d’elaboració retòrica Parts del discurs retòric Recursos pràctics per preparar bé una intervenció oral 6. Comunicació persuasiva. Convèncer sense manipular La importància del llenguatge no verbal Inflexions de la veu: velocitat, entonació, respiració, silencis Tècniques de memorització A càrrec d'Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978) és doctor en Filosofia per la Universitat de Girona i professor associat de Filosofia Antiga i Ètica en aquesta mateixa universitat. Combina la seva activitat docent i investigadora amb la direcció de l’editorial Edicions de la Ela Geminada i la realització de cursos i conferències. Organitza : Associació Assofia

Informació sobre la inscripció:

Per tal de formalitzar la plaça caldrà fer un ingrés dels 25 € al número de compte: 2100 0484 71 0100698044 i portar el resguard el primer dia de curs. Per a més informació truqueu al Centre Cívic del Sant Narcís: 972 237 063.

Lloc: Centre Cívic Sant Narcís
Inscripcions: Del 01/09/2014 09:00 al 06/01/2015 23:59
Sorteig: No es realitza sorteig. Les places s'assignen en el moment de la inscripció.
Pagament: Pagament per ingrès bancari a l'entitat.
Edats: De 18 a 90 anys (1925-1997)
Horaris: Dimecres, de 20:00 a 21:30. Preu = 25 EUR
Places: 15
Places lliures: 1
Dates: Del 07/01/2015 al 11/02/2015
TORNAR
 

© 2015 Ajuntament de Girona  |  contacte