Us trobeu a:   Professionals  >  Notes de premsa

Notes de premsa

dimarts 19 d'abril de 2016

280 alumnes es trobaran dimarts a Girona, en el decurs de la II edició del projecte educatiu Benjamín de Sefarad

L'alumnat de 2n d'ESO dels instituts Jaume Vicens Vives i Carles Rahola faran d'ambaixadors del call de Girona als seus companys de Besalú i Castelló. Al llarg del matí també es presentaran els resultats dels treballs realitzats durant aquest curs sobre història i patrimoni jueu.


Aquest curs 2015-2016 es porta a terme la segona edició del projecte pedagògic "Benjamín de Sefarad" adreçat a l'alumnat de segon d'ESO, iniciativa de la xarxa Red de Juderías de España. El projecte té per objectiu promoure activitats didàctiques de contingut històric i patrimonial i conscienciar els més joves de la importància de la defensa del llegat cultural comú. El curs passat es va dur a terme en fase pilot i els resultats van animar els organitzadors a seguir endavant. Podeu veure'n un tast a www.redjuderias.org/benjamin/proyectos/2015.

A Girona, aquest curs s'hi incorpora l'institut Carles Rahola. Així, ja són 4 els centres que hi participen a les comarques gironines. Els intercanvis s'han previst entre l'institut J.Vicens Vives i l'institut Castelló d'Empúries per una banda, i l'institut Carles Rahola amb l'institut-escola S. Vilarrasa de Besalú per l'altra. Tots els alumnes coincidiran a dos quarts d'onze del matí a les escales de la Catedral, on tenen prevista una salutació per part del govern de la ciutat i una foto de record.

Els alumnes han treballat el patrimoni jueu de les seves ciutats des de l'assignatura de ciències socials però han tingut la llibertat d'enfocar-ho des de diferents temàtiques: història, patrimoni, música, teatre, llengua, literatura, gastronomia... i de presentar-ho sota diferents formats, com ara aplicacions informàtiques, blocs, còmics, interpretacions teatrals o musicals, etc. El professorat s'ha mostrat en tot moment disposat a col·laborar i ha contribuït a oferir aquesta transversalitat que enriqueix el projecte, com ja es va poder comprovar el curs passat.

Els intercanvis són una gran oportunitat per compartir experiències intercentres, amb què els estudiants esdevenen els millors amfitrions per donar a conèixer el valuós patrimoni d'aquesta part de la història de les nostres ciutats.

Les visites continuaran el 26 d'abril, en què l'alumnat de l'institut Vicens Vives es desplaçarà a Castelló d'Empúries, i el 5 de maig, quan el de l'insitut Carles Rahola anirà a Besalú. En ambdues localitats podran gaudir de les visites guiades a càrrec dels seus companys i companyes.

La càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona col·labora novament en el projecte amb el seu seguiment i avaluació com a observador extern del procés. L'anàlisi de resultats del projecte pilot "Benjamín de Sefarad" es fonamenta en la perspectiva internacional de defensa dels drets culturals i en el seguiment de les convencions de la UNESCO sobre diversitat cultural i Agenda de Seül per a l'educació artística i cultural. L'avaluació del projecte pilot del curs 2014-2015 la trobareu en aquest enllaç.

A la resta de l'estat participen en aquesta segona edició del programa instituts dels municipis de Lucena, Jaén, Plasència, Tudela i Tarazona.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web