Us trobeu a:   Notícies

Notícies

divendres 21 de desembre de 2012

El Call de Girona a Google

El Call de Girona, participa en un projecte molt ambiciós que sota el títol Camins de Sefarad recull en una sola plataforma els calls de Girona, Barcelona, Besalú, Castelló d'Empúries i Tortosa, a més d'altres 19 barris jueus repartits entre les Balears i la península.


Després d'un any de treball en aquesta plataforma, els usuaris de tot el món ja poden visitar i recórrer virtualment els barris jueus, passejar pels seus carrers, descobrir els elements patrimonials i culturals destacats i conèixer la història que hi ha al darrere. La xarxa ha incorporat la tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d'interès. Els i les usuàries poden visualitzar cadascun d'aquests punts a nivell de carrer gràcies a la funció Street View. A més a més, l'Ajuntament de Girona hi ha incorporat l'interior del Museu d'Historia dels Jueus.

També existeix la possibilitat de localitzar tota aquesta informació a través d'un complet panell de cerca que divideix els diversos enclavaments segons la categoria, la tipologia, la zona geogràfica en la que es troba o la data a la que pertany.

El contingut s'organitza a partir de mapes i cronogrames amb diferents nivells d'informació, com si fos un pastís. En total, 523 enclavaments, 910 entrades cronològiques, 1.674 imatges, 67 textos complementaris i 138 veus lèxiques comentades a les que l'usuari/a pot accedir en un entorn web únic que emmagatzema informació des del segle III fins als nostres dies. Un complet cronograma i una extensa bibliografia completen aquest fantàstic projecte.

El projecte, de moment disponible en castellà i anglès, ha estat fruit de la cooperació entre la Red de Juderías, gestionada des de Girona i la companyia Google.

En aquest sentit, el projecte ofereix a totes les persones interessades en el tema, professionals del món acadèmic, experts, però també als turistes, visitants i a tota persona amb interessos en el món de l'art, la cultura i la història, un espai on trobar i descobrir el passat gaudint del present.

El projecte va ser presentat fa pocs dies a Madrid amb un gran èxit de participació. El Call de Girona queda així plenament referenciat en el món dels cercadors digitals.

Us convidem a navegar pels barris jueus a través del web www.redjuderias.org.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat