Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dilluns 26 de novembre de 2012

Activitats dins el cicle dedicat a Primo Levi

"La nostra llengua no té paraules per expressar aquesta ofensa, la destrucció d'un home". (Primo Levi, Si això és un home)


Primo Levi subratllava la dificultat d'expressar amb paraules quotidianes l'experiència atroç i incommensurable de la deportació i de l'extermini, la idea de l'horror d'Auschwitz.

Durant tota la seva vida va dedicar un esforç a cercar les paraules que li permetessin expressar i explicar aquella experiència. Avui, a tants anys de distància, ens toca a nosaltres rellevar-lo en la tasca d'explicar per a recordar, d'escriure per a esborrar l'oblit.

Amb la voluntat de recordar Primo Levi i de conjurar l'oblit a través del seu testimoni, el Call de Girona us proposa aquesta setmana tres activitats:

El dimecres 28 de novembre, a les 7 del vespre, ens trobarem a la Biblioteca de Judaica del Call amb la gent del grup de lectura per a comentar conjuntament el llibre Si això és un home.

El dijous 29, a la mateixa hora ( 7 del vespre), a l'Institut d'Estudis Nahmànides tindrà lloc la darrera conferència del cicle sobre Primo Levi, coorgantizat per l'Institut, la UdG i l'Istituto Italiano de Cultura. La conferència anirà a càrrec de Robert Caner, amb el títol "Representació literària i filosòfica de l'holocaust: Celan i Adorno". Aquest cicle ha tingut un gran èxit de participació i les excel·lents conferències que s'hi han presentat han contribuït a recordar una de les veus més importants de la cultura europea del segle XX, la del químic i pensador italià d'origen jueu Primo Levi. La seva memòria conté implícita la de totes les víctimes de l'horror nazi.

També, i fins a finals de desembre, a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Història dels Jueus, s'hi pot visitar l'exposició "L'esborrament", una selecció d' obres de Josep Maria Cabané, inspirades en la lectura de Si això és un home de Primo Levi.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat