Us trobeu a:   El Museu  >  Exposició permanent

El cicle de la vida

La vida dels jueus i les jueves està marcada per episodis que responen a l'acompliment dels manaments divins i preceptes legals. Varis testimonis documentals i gràfics n'il·lustren alguns d'aquests episodis: el matrimoni, els rituals de purificació o la lectura del Rotlle d'Ester a la sinagoga.

Peces destacades

Meguilat Ester

Tinta sobre pergamí, s. XIX, Marroc (col·lecció d'Uriel Macías). El Rotlle conté la història d'Ester, l'heroïna jueva que va salvar el seu poble de l'extermini a mans del malvat Amman, conseller del rei Assuer de Pèrsia. Ester, que era la favorita del rei, va intercedir per la seva gent davant del monarca. La seva gesta heroica es commemora cada any a la Festa de Purim, a l'inici de la primavera.

 

Quetubà

Tinta sobre pergamí, s. XV, Vic (còpia facsímil de l'original de l'Arxiu Episcopal de Vic). En formalitzar-se un compromís matrimonial, s'establia un contracte que regulava els drets de la núvia en el tema del dot i la vida familiar. Aquesta quetubà correspon a la unió matrimonial entre R. Sadoc i Bella, de families jueves força importants de Vic, al s. XIV.

 
Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2015 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat