Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Celebraciˇ de la festa de HanukkÓ

Encesa p˙blica del canelobre

Dimecres 20 de desembre de 2017
Plaša del Vi

HanukkÓ, la festa jueva de les llums, se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu i commemora la vict˛ria del poble jueu sobre l'ocupaciˇ grega (s. II aC) i la posterior purificaciˇ i renovaciˇ del Temple. ╔s tradiciˇ encendre un canelobre de vuit brašos anomenat hanukkiÓ, progressivament durant vuit dies, cada vespre amb una espelma mÚs. Aquest 2017 la festivitat comenša la vigilia del 13 de desembre.

Enguany us esperem el dimecres 20 de desembre a les sis del vespre, a la Plaša del Vi, per participar en l'encesa p˙blica de la hanukkiÓ. Aquesta festa, renovaciˇ de la llum, ens permet, tambÚ, activar la nostra mem˛ria colĚlectiva i simbolitza la voluntat de Girona de ser ciutat de trobada i d'acostament de cultures, ciutat oberta a la llum d'un futur que contempli la riquesa de la diversitat.

L'acte consistirÓ en una presentaciˇ de la festa i la seva importÓncia dins la tradiciˇ jueva; tot seguit, autoritats i colĚlectius duran a terme l'encesa de les espelmes. Acompanyament musical i degustaciˇ de sufganiot, bunyols tradicionals d'aquesta festivitat.

Activitat gratu´ta

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat