Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La parla quotidiana de les comunitats jueves de la Catalunya medieval

Conferència a càrrec de Joan Ferrer, en el marc del cicle de conferències "Les llengües del judaisme"

Dijous 30 de maig de 2013
Call de Girona

Joan Ferrer i Costa, filòleg i hebraista, universitat de Girona.

Des del 1992 fins al 1997 fou col·laborador de Joan Coromines per a l'elaboració del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i per al Onomasticon Cataloniae. A la mort de Coromines, fou nomenat l'encarregat de l'edició del volum que restava de l'obra del Diccionari etimològic, el volum X, i dels tres de l' Onomcasticon.

És membre fundador de la "Societat Catalana d'Estudis Hebraics", societat filial de l'Institut d'Estudis Catalans, membre del consell de direcció de l'Asociación Española de Estudios Hebreos y Judíos, membre del Grupo de Estudios Judíos de la Universitat de Granada, director del Butlletí de l'Associació Bíblica de Catalunya i membre dels consells de redacció de les revistes Tamid, Collectana Christiana Orientalia i Sefarad.

Ha estat assessor sobre la forma d'adaptació del mots hebreus al català per al Diccionari de l'Institut d'Estudis catalans, tant en l'edició del 1995 com en la del 2007. Des de la seva incorporació a la Universitat de Girona, l'any 2000, forma part del Grup d'Història de la Llengua que dirigeix Josep M. Nadal.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 18.30 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organitza: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat