Us trobeu a:   Agenda

Agenda

'El ídish, lengua europea. Desde su origen al premio Nobel'

Conferència a càrrec de Rhoda Abecasis, en el marc del cicle de conferències "Les llengües del judaisme"

Dijous 28 de febrer de 2013
Call de Girona

Rhoda Henelde Abecasis, llicenciada en Filologia Romànica i Literatura Anglesa, amb Literatura ídix com a especialitat secundària, per la Universitat Hebrea de Jerusalem. És diplomada en traducció per la Universitat de Bar Ilan de Tel Aviv.

Durant anys ha impartit cursos de traducció especialitzada de l'hebreu a l'espanyol a l'Escola de Traductors de Toledo i actualment es dedica principalment a la traducció literària, juntament amb el seu marit, Jacob Abecasís, en la traducció de literatura ídix, hebrea i anglesa a l'espanyol.

La conferència relatarà el naixement i ple desenvolupament de la llengua d'un poble en circumstàncies excepcionals, en no tenir una terra pròpia. Seguint els seus passos al llarg dels segles en la seva transició de llengua oral a llengua escrita fins arribar a la modernitat. Al segle XIX, el canvi de la manera de viure dels seus parlants i l'augment del contacte amb la gran societat produeix l'aparició d'una literatura de qualitat, de la que moltes de les seves obres son ja considerades clàssics universals.

La ponència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organitza: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat