Us trobeu a:   Agenda

Agenda

L'hebreu: de llengua santa a llengua oficial

Conferència a càrrec de Manuel Forcano, en el marc del cicle de conferències "Les llengües del judaisme"

Dijous 31 de gener de 2013
Call de Girona

Manuel Forcano (Barcelona, 1968), doctor en Filologia Hebrea, poeta, director de la Fundació CIMA, Barcelona. La seva poesia, d'herència classicista i alhora d'una gran actualitat, ha estat molt ben considerada per la crítica per destil·lar una senzillesa que no defuig la complexitat dels conceptes ni els referents cultes. A partir de l'inicial Les mans descalces (1993) basteix una obra premiada en nombroses ocasions, amb el Josep Ma. López Picó o als Jocs Florals de Barcelona, entre d'altres.

El seu coneixement de les llengües semítiques l'ha convertit en un traductor constant, sobretot de poesia. Cal destacar les versions d'obres de Iehuda Amikhai i de Pinkhas Sadé. Amb el llibre de Iehuda Amikhai, Clavats a la carn del món, va guanyar el "Premi Cavall Verd de Traducció" 2002 atorgat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
[Font: www.escriptors.cat]

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organitza: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat