Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Judaismes: mirades heterodoxes

Auschwitz, Charlote Delbo i la resiliència

Conferència a càrrec de Maria Bohigas

Dijous 16 de gener - 18.30 h
Institut d'Estudis Nahmànides

Com cada any, l'Institut d'Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani ofereixen un cicle de conferències sobre història i cultura jueva.

El cicle d'aquest any, "Judaismes: mirades heterodoxes", tracta de presentar maneres diferents de viure la identitat jueva des de les divergències i els diversos camins que han conduit a posicionaments no pas sempre acceptats per l’entorn jueu ortodox, com tampoc no han estat acceptats amb normalitat per l’entorn no jueu, que sovint es troba més còmode davant d’un judaisme de caire més tradicional i conservador que no pas davant d’un judaisme més transgressor i divergent.

Comencem amb Maria Bohigas Sales, Premi Nacional de Cultura “per la recuperació i reedició d’obres d’autors com Blai Bonet, Mercè Rodoreda o Aurora Betrana i la incorporació en llengua catalana d’autors com Alice Munro o Boris Vian", que ens oferirà la conferència "Auschwitz, Charlote Delbo i la resiliència".

Entrada lliure. Cal inscripció.

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n. Foto: biblioteca de Figueres

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat