Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Dia de l'Art

L'art jueu, una ciència ben humana

Portes obertes dins el marc del 'Dia Internacional de l'Art'

Dissabte 14 d'abril de 2018
Museu d'Història dels Jueus

L’any 2011 la UNESCO va declarar el 15 d’abril Dia Internacional de l’Art, amb motiu de la commemoració del naixement Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452.
La celebració d’aquest Dia a Girona és una iniciativa promoguda i coordinada pel Bòlit - Centre d’Art Contemporani, que recull nombroses propostes de diferents equipaments i entitats de la ciutat, amb activitats per a tots els públics que tenen per objectiu acostar l’art a tota la ciutadania.

El Museu d’Història dels Jueus s’hi suma un any més, en aquesta ocasió amb la proposta “L’art jueu, una ciència ben humana”. A la segona planta del museu, la col·lecció permanent se centra en l’àmbit “Guanyar-se el pa”, que tracta sobre l’activitat econòmica i les ocupacions del jueus i les jueves de Girona; En el terreny de la medicina, volem convidar els/les visitants del cap de setmana a conèixer la imatge de l’Home Zodiacal, una il·lustració amb finalitats mèdiques que es troba en un manuscrit hebreu del segle XIV (Biblioteca Nacional de París, Ms. Heb. 1181, foli 264v) i reproduït a mida humana al Museu d’Història dels Jueus, per tal de posar-lo en relació amb el famós Home del Vitrubi de Leonardo (1490). Les seves semblances i, sobretot, les diferències entre una i altra imatge ens permeten reflexionar sobre el gir ideològic i intel·lectual que va situar l’èsser humà com a centre del coneixement i de la ciència. La imatge en concret indica la localització dels punts on realitzar sagnies segons els signes zodiacals i la seva influència en el cos humà.

Dates i horari
14 d'abril de 10 18 h
15 d'abril de 10 a 14 h

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat