Butlletí
 
NÚMERO 4  Carrer de la Força, 8 - 17004 GIRONA - Tel.: 972 216 761 Fax: 972 216 761 TARDOR 2004
 
TAULA DE CONTINGUTS
Editorial
Presentació - Sra. Glòria Plana
Recull
Les activitats de l'estiu 2004
Les visites guiades al museu i al barri jueu
Jornada Europea de la Cultura Jueva
Segon curs de turisme cultural i patrimoni jueu
Novetats
Passagen. Homenatge a Walter Benjamin
Activitats d'hivern a l'institut Nahmànides
Cultura i Patrimoni
El patrimoni jueu europeu: models i exemples per a la seva conservació i difusió
El patrimoni jueu a Itàlia, per Claudia de Benedetti
Biblioteca
Jornada de portes obertes a la Biblioteca Eliezer Eljanan Schalit
Miscel·lània
Any Maimònides
Exposicions
Congressos i seminaris
Arxiu de Butlletins
• Consultar altres butlletins
  EDITORIAL
   
Presentació - Sra. Glòria Plana
 
El patrimoni cultural de Girona és el recurs per excel·lència del turisme de la ciutat, del qual forma part, sens dubte, el patrimoni jueu. En aquests moments el turista i el visitant que arriben a Girona tenen una cita obligada amb el call, una part de la ciutat que amaga més de sis segles d'una cultura i d'una manera de viure molt diferents a les nostres.

 Per descobrir els secrets que amaguen les velles pedres del call -la història, la literatura, les tradicions...-, el Patronat Call de Girona, a través del Centre Bonastruc ça Porta, de l'Institut d'Estudis Nahmànides i del Museu d'Història dels Jueus, organitza moltes i diverses activitats culturals per ajudar a descobrir aquests secrets i per acostar-nos una mica més a la cultura amb la qual durant tants anys els nostres avantpassats van conviure.

 El present butlletí us ofereix tota la programació d'activitats de la temporada tardor-hivern, per tal de difondre el patrimoni i la cultura jueus, com són l'exposició temporal 'Passagen. Homenatge a Walter Benjamin' al Museu d'Història dels Jueus, la qual es pot visitar fins a l'11 de gener, o les conferències i els cursos de l'Institut Nahmànides. També hi trobareu totes aquelles activitats relacionades amb el món jueu d'arreu, la jornada de portes obertes que es va portar a terme a la biblioteca de judaica, a més d'articles sobre la cultura i el patrimoni d'aquest poble.

 Desitjo que amb el butlletí i amb les activitats que porta a terme el Patronat Call de Girona, s'aconsegueixi amb èxit la fita proposada de potenciar la difusió del patrimoni i la cultura jueus, part fonamental del passat de la nostra ciutat, i a la vegada contribuir a fer més atractius la cultura i el patrimoni cultural de Girona.

 

 Glòria Plana Yanes
 Regidora de Desenvolupament local i Promoció de la ciutat