Butlletí
 
NÚMERO 3  Carrer de la Força, 8 - 17004 GIRONA - Tel.: 972 216 761 Fax: 972 216 761 PRIMAVERA 2004
 
TAULA DE CONTINGUTS
Editorial
Presentació - Sra. M. Lluïsa Faxedas
Recull
Activitats acadèmiques i de formació
Exposicions temporals
Novetats
Noves eines de coneixement del Museu d'Història dels Jueus
Avanç de la trobada anual de l'AEEHJ
Cultura i Patrimoni
Els documents hebreus de l'Arxiu Històric de Girona
Biblioteca
Un tast de llibres de cuina jueva
Miscel·lània
Hem estat a...
Arxiu de Butlletins
• Consultar altres butlletins
  EDITORIAL
   
Presentació - Sra. M. Lluïsa Faxedas
 
El nou butlletí del Call ens arriba perfumat de l'olor de les flors que aquesta primavera, com cada any, omplen tots els patis i racons del Barri Vell de Girona; també el Centre Bonastruc ça Porta s'afegeix a aquesta celebració ciutadana i acull una instal.lació floral que serà visitable, com tota la resta de la mostra, entre el 8 i el 16 de maig.

 Però no són només flors, el que trobarà aquell que s'acosti al Call durant aquests propers mesos. Com sempre hem programat tota una sèrie d'activitats de difusió de la cultura i el patrimoni jueus, en un moment en què més que mai pensem que hem de contribuir en tot el que ens sigui possible a l'aprofundiment del coneixement entre cultures i pobles diferents; així, a banda de les conferències que ens resten del cicle que hem dut a terme sobre les festes i tradicions jueves, el proper mes de juny tindrà lloc un seminari que porta per títol 'Girona jueva' que, organitzat en col.laboració amb l'Asociación Española de Estudios Hebreos y Judíos i la Universitat de Girona, ens permetrà reflexionar sobre l'esdevenir del judaisme des del món antic fins a la més estricta contemporaneïtat.

 També serà possible visitar encara l'exposició que amb el títol 'Un recorregut per les festes i tradicions jueves' ocupa les nostres sales temporals, i que vam obrir ja el passat mes de febrer. I un altre acte que no voldríem deixar d'assenyalar serà la presentació del llibre La cocina sefardí, editat per la Red de Juderías de España, de la qual forma part la ciutat de Girona, una publicació única en el seu gènere que no només ens proposa receptes, sinó que a més explica tot de detalls referents als ritus culinaris jueus. Propostes diverses, doncs, que esperem que puguin satisfer tothom que vulgui acostar-se a descobrir el nostre patrimoni jueu.

 M. Lluïsa Faxedas
 Regidora de Cultura