Butlletí del Call de Girona - Número 13   «Llum i estrelles al Call»
Febrer de 2010

Miscel·lània

Conferències

Cicle de conferències a l'Institut Maimonïde de Montpellier:
- 17 de desembre: "Journal d'un rabbin raté", a càrrec de Victor Malka.
- 11 de febrer: "Théodore Herzl 150 ans après: Mystique, politique et identité juive", a càrrec de Robert Wistrich.
- 16 de març de 2010, "Bilan et perspectives des usages du Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme", a càrrec de Laurence Sigal.
- 12 d'abril: "Rome, la Judée et les Juifs", a càrrec de Mireille Hadas-Lebel.
- 22 de juny: "Contribution juive a l'identité européenne: Maïmonide, Mendelssohn, Rosenzweig", a càrrec d'Abdrei Marga.
Totes les sessions són a les 20 h.

Cicle de conferències sobre filòsofs jueus. Organitzat per la Fundació Baruch Spinoza i l'Institut Goethe de Barcelona. L'última sessió estava dedicada a Leo Strauss, i va tenir lloc el dimecres 16 de desembre a la seu de l'Institut Goethe (c/ Manso, 24, Barcelona).

"El hechizo de la comprensión": Vida i obra de Hannah Arendt. 14 de gener a les 19.30 h al Círculo de Bellas Artes de Madrid. A càrrec d'Alejandro Llano (professor de Metafísica a la Universidad de Navarra), Teresa Gutiérrez i Agustín García (CSIC).
Més informació a Casa Sefarad-Israel.

"El enemigo judeo-masónico en la propaganda franquista". Presentació del llibre de Javier Domínguez, professor titular de civilització espanyola a la Universitat de París XIII. 19 de gener al Círculo de Bellas Artes de Madrid. Amb la col·laboració de Casa Sefarad-Israel.

Retrospectiva Claude Lanzmann, 25 años de la Shoah. Gener-febrer al Círculo de Bellas Artes de Madrid. Conferències i projeccions. Més informació a: Casa Sefarad-Israel.