Butlletí del Call de Girona - Número 13   «Llum i estrelles al Call»
Febrer de 2010

Miscel·lània

Exposicions i altres

"Women in Bible: Tricksters, Victors and (M)others". Jewish Museum of Australia. Fins al 14 de maig de 2010. Exposició que repensa i examina les representacions de les dones a la Bíblia, des d'època antiga, medieval i moderna fins a peces d'època contemporània.

"Frequency" de Michal Rovner (Tel Aviv, 1957) a Art+Books (sala vinculada a l'editorial Ivorypress i dissenyada per Norman Foster). Mostra organitzada amb la col·laboració de Casa Sefarad. Fins a finals de novembre.

"L'amor jueu pels Alps", a Viena. "Did you see my Alps? – A Jewish Love Story..." és una exposició del Museu Jueu de Hohenems i del Museu Jueu de Viena, en cooperació amb l'Associació Alpina d'Àustria. Estarà al Museu Jueu de Viena fins al 14 de març.

Fins al març, el Museu Jueu de Nova York ofereix l'exposició "Alias Man Ray: The Art of Reinvention". El comissari de la mostra és Mason Klein i es tracta de la primera exposició multimèdia de l'artista des de 1974, que inclou, a més, les seves dues pel·lícules mudes.

El Musée d'Art et d'Histoire du Judaisme (Hôtel de Saint-Aignan, 71 Rue du Temple - 75003 Paris) presenta l'exposició "La splendeur des Camondo. De Constantinople á Paris (1806-1945)" fins al 7 de març. Obtinguts a través de préstecs d'institucions, l'exposició mostrarà els arxius de la família provinents del Musée Nissim de Camondo. La completen pintures del Musée d'Orsay (Boudin, Degas, Delacroix, Jongkind, Manet, Monet, Renoir i Sisley), i obres d'art del Museu Guimet (escultura xinesa, gravats japonesos) i del Musée du Louvre (mobles i dibuixos del segle XVIII). Entre les activitats paral·leles anunciades per a aquest mes esmentem les trobades amb Alain Finkielkraut, Leo Castelli, Yoram Kaniuk i Catherine Chalier.

Es presenta a Tel Aviv l'exposició "Aleph: retrats literaris", de Daniel Mordzinski. El fotògraf dels escriptors treballa des de fa trenta anys en un ambiciós "atles humà" de la literatura espanyola i llatinoamericana. Romandrà oberta fins al 10 de febrer a l'Institut Cervantes de Tel Aviv.

Christian Boltanski evoca l'Holocaust al Gran Palais de París. Representació del que l'artista creu que es podria experimentar a l'infern: fred extrem, sons tronadors i tones de roba feta servir. "Persones" es podrà visitar fins al 21 de febrer i vol ser una "experiència apocalíptica" per als visitants.

Estrena d'"A serious man" dels germans Cohen, considerada la més "jueva" de les seves comèdies. Explora amb imaginació les qüestions de la fe, de la responsabilitat familiar, del delicte, entre d'altres. Tràiler disponible.

Festival de Cinema Jueu de Nova York. Des del 13 fins al 28 de gener. La nit d'obertura es presentarà "Saviors in the Night / Unter Bauern: Retter in der Nacht", de Ludi Boeken. A la cerimònia de clausura es projectarà "Within the Whirlwind", de Marleen Gorris.