Butlletí del Call de Girona - Número 13   «Llum i estrelles al Call»
Febrer de 2010

El Call al món

Promoció del Call als Estats Units

El Patronat Call de Girona va participar, el passat mes de desembre, en accions promocionals a Nova York i Chicago.

Representants del Call als EUA (clicar per ampliar)

Girona va ser convidada a participar al simposi acadèmic "The Jews of Spain: Past and Present" organitzat per l'American Sephardi Federation (Federació Sefardita Americana), amb seu a Nova York, en el marc d'un programa de diversos actes que van començar la tardor passada i se celebraran fins al maig. El simposi es va inaugurar el dissabte 5 de desembre amb un concert de Paco Díez i durant tot diumenge 6 i dilluns 7 es van desenvolupar les ponències.

La directora del Patronat i Secretària General de la Red de Juderías de España, Assumpció Hosta, va presentar la conferència "The Sephardic Heritage as a Living Part of Spanish Culture" el dilluns 7 de desembre. Tot seguit, va tenir lloc la taula rodona "Els jueus a l'Espanya contemporània", moderada per Stanley Urman, director de l'ASF, amb la participació de la tinenta d'alcalde de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Girona, Lluïsa Faxedas, i Assumpció Hosta, junt amb el Defensor del Poble espanyol, Enrique Múgica Herzog; el president de la Federació Espanyola de Comunitats Jueves, Jacobo Israel Garzón, i el director de Casa Sefarad-Israel, Diego de Ojeda.

La delegació gironina va estar acompanyada per representants municipals de Barcelona, Plasència, Segòvia i Ribadavia.

Complementàriament es van dur a terme dos workshops professionals per a operadors turístics i premsa especialitzada en viatges a l'Espanya jueva, a Chicago el dia 9 de desembre, on van assistir-hi dues-centes persones, i a Nova York el dia 10. Ambdues accions van comptar amb el suport de Turespaña, a través de les oficines espanyoles de turisme i dels consolats generals d'Espanya de Nova York i Chicago respectivament.


Reunió de la Friends of Girona Museum and Institute (FGMI)
Des de l'inici del projecte de recuperació del Call de Girona, s'ha considerat molt important la promoció en el mercat turístic nord-americà. En aquest viatge, Girona ha reprès les relacions amb l'associació Friends of Girona Museum & Institute, creada l'any 1992, que va contribuir a la rehabilitació del Centre Bonastruc ça Porta.

La reunió, dirigida per la tinenta d'alcalde de Cultura i Educació, Sra. Faxedas, se celebrà en un clima de molta cordialitat, amb l'assistència tant dels membres del Consell Directiu com del Consell Assessor nord-americà, amb l'objectiu d'establir unes noves bases de cooperació per dinamitzar la promoció gironina als Estats Units i impulsar la projecció internacional del Centre Bonastruc ça Porta. La FGMI és també un bon instrument per al mecenatge, per consolidar el projecte del Call, a Catalunya i al món.