Butlletí del Call de Girona - Número 13   «Llum i estrelles al Call»
Febrer de 2010

Recull i novetats

Activitats per al 2010

El programa d'activitats culturals per al semestre de gener a juny de 2010 al call de Girona té l'objectiu de fer més propera la cultura jueva a partir de la literatura i de l'escriptura. Així mateix, proposem veure de quina manera els mitjans informatius i de comunicació han contribuït i contribueixen a la difusió d'idees i de conceptes entorn del judaisme, des de diferents perspectives i posicionaments.

Cicle de conferències 2010 (clicar per ampliar)

Grup de lectura del call
Oferim una nova activitat fonamentada en la lectura de novel·les històriques de temàtica jueva, i en la constitució d'un grup de lectura del call, que consistirà en la lectura de diverses obres de narrativa i en un col·loqui mensual al voltant de l'obra llegida. Com a complement, oferirem un seguit de conferències de contextualització històrica i temàtica, que seran obertes a tothom, i una xerrada amb algun autor o autora dels llibres llegits. Per formar part del Grup de Lectura del Call, només cal tenir ganes de llegir i de compartir impressions i experiències literàries.

Curs de llengua hebrea
Reprenem l'aprenentatge de la llengua hebrea, per poder conèixer un dels aspectes que configuren, molt intensament, la cultura jueva. El curs serà de nivell inicial, amb la voluntat que adquireixi una continuïtat al llarg de l'any vinent. Entre gener i juny de 2010 es tractaran els aspectes més bàsics, com són l'alfabet, les conjugacions verbals, les construccions inicials de frases i textos, i la comprensió i la pràctica oral i escrita.

Cicle de conferències
Seguim el model dels anys anteriors, i enguany presentem, conjuntament amb la Càtedra Ferrater Móra de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, la proposta de cinc conferències sota el lema "El judaisme i la premsa a Europa: filies i fòbies". En les xerrades, veurem quina ha estat l'actitud de la premsa i de la intel·lectualitat europea en relació amb el tractament, la valoració, la crítica i la difusió de la percepció de la cultura jueva. Les conferències seran a l'Institut d'Estudis Nahmànides, els penúltims dijous de cada mes, a 2/4 de 8 del vespre. La primera tindrà lloc el 18 de febrer. A totes les conferències l'assistència serà lliure i gratuïta per a tothom. Podeu consultar el programa complet al nostre web.