Recomanacions

Les Biblioteques de Girona us proposem un seguit de guies de lectura fetes a partir del fons del qual disposem. No pretenen ser un recull exhaustiu, sinó una aproximació a diversos temes d'interès.

Últimes adquisicions de la segona quinzena de setembre de la Biblioteca Ernest Lluch

13/09/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Ernest Lluch. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions de la segona quinzena de setembre de la Biblioteca Just M. Casero

13/09/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Just M. Casero. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Ernest Lluch

02/09/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Ernest Lluch. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Just M. Casero

02/09/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la primera quinzena de setembre de la Biblioteca Just M. Casero. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Frida Kahlo

16/07/19 Els imprescindibles són una tria de llibres feta per diferents personatges que són referents mundials en la seva professió. Per a aquest sisè lliurament tenim una selecció de llibres feta per Frida Kahlo.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions d'estiu de la Biblioteca Ernest Lluch

29/06/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions per aquest estiu de la Biblioteca Ernest Lluch. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions d'estiu de la Biblioteca Just M. Casero

29/06/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions d'aquest estiu de la Biblioteca Just M. Casero. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions de la segona quinzena de juny de la Biblioteca Ernest Lluch

14/06/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la segona quinzena de juny de la Biblioteca Ernest Lluch. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Últimes adquisicions de la segona quinzena de juny de la Biblioteca Just M. Casero

14/06/19 Ja podeu consultar les darreres adquisicions de la primera quinzena de juny de la Biblioteca Just M. Casero. Hi trobareu novel·les, poesia, llibres per aprendre i material audiovisual.

Descarregar PDF

Adquisicions de poesia: 1r semestre

01/06/19 En aquest recull us presentem les darreres adquisicions de llibres de poesia d'aquest primer semestre de 2019 que s'han incorporat al fons de la Biblioteca Ernest Lluch.
"La poesia s’assembla a l’ametller: les seves flors són perfumades, i els seus fruits, amargants" Alovsius Bertrand

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Elon Musck

20/05/19 Els imprescindibles són una tria de llibres feta per diferents personatges que són referents mundials en la seva professió. Per a aquest cinquè lliurament tenim una selecció de llibres feta per Elon Musk.

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Carles Puigdemont

17/04/19 Els imprescindibles són una tria de llibres feta per diferents referents mundials. Per a aquest quart lliurament, especial Sant Jordi, tenim una selecció de llibres feta per Carles Puigdemont.

Descarregar PDF

Leonardo da Vinci | Recull

12/04/19 Aquest 2019 es commemora el 500 aniversari de la mort de l’artista italià Leonardo da Vinci, figura universal de l’art consagrat com a paradigma de l’home del Renaixement.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Art, Biblioteques de Girona participem de la programació d’activitats organitzades pel Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona amb aquest recull dedicat a Leonardo da Vinci, a partir d’una selecció bibliogràfica sobre els aspectes més rellevants de la seva obra.

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Barak Obama

27/03/19 Els imprescindibles són una tria de llibres feta per diferents referents mundials. Per a aquest tercer lliurament tenim una selecció de llibres feta per Barak Obama.

Descarregar PDF

Textos del club de lectura de teatre de la Biblioteca Antònia Adroher

27/03/19 Per celebrar el dia mundial del teatre la Biblioteca Antònia Adroher ha preparat aquest recull de les obres que s'han llegit al seu club de lectura de teatre. Aquest club va començar el 8 d'octubre de 2013 i ja porten 51 lectures que us volem recomanar.

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Emma Watson

08/03/19 Especial 'Imprescincibles' pel dia de la dona. Seguint les propostes de l'Emma Watson hem fet un recull de llibres de temàtica feminista per aquest 8 de març.

Descarregar PDF

Els imprescindibles de... Bill Gates

15/02/19 Els imprescindibles són una tria de llibres feta per diferents referents mundials. En aquest cas són els llibres que Bill Gates té de referents. Esperem que us puguin inspirar.

Descarregar PDF

Lletres de gat

10/08/18 Des de Biblioteques de Girona us proposem un recull d’obres per acostar-vos als gats més literaris, poètics, artístics, musicals i cinematogràfics que trobareu a les nostres biblioteques.

Descarregar PDF

Girona 2018, capitalitat del bàsquet femení

08/05/18 A fi de commemorar la Capitalitat del bàsquet femení que durant el 2018 ostenta Girona, les biblioteques us oferim un recull sobre el món del bàsquet i, en especial sobre el bàsquet femení.

Descarregar PDF

Revetlla de Sant Jordi de la biblioteca Just M. Casero

03/05/18 Descobriu les recomanacions que els lectors i personal de la biblioteca van compartir en la 6a. Revetlla de Sant Jordi.

Descarregar PDF

L'Art a través dels símbols. Guia de Lectura

14/04/18 Per celebrar el Dia Internacional de l'Art hem preparat aquest recull sobre la història de l'art a través dels símbols. El Dia Internacional de l'Art és una efemèride que commemora el naixement d'un dels artistes més emblemàtics i multidisciplinaris del Renaixement, Leonardo da Vinci, el 15 d'abril de 1452.

Descarregar PDF

Univers Yourcenar

24/05/17 Les jornades Univers que es fan durant el mes de juny a Girona giren al voltant de la figura de Marguerite Yourcenar. Des de les Biblioteques de Girona us hem preparat aquest recull.

Descarregar PDF

Art actual i noves tecnologies

07/04/17 Les Biblioteques de Girona participen en la celebració del Dia Internacional de l'Art amb aquesta selecció documental sobre algunes de les anomenades new media art, manifestacions artístiques que estan presents en el panorama de l'art actual.

Descarregar PDF

Guia de literatura japonesa

25/01/17 Les Biblioteques públiques del Gironès dediquem el Menú de Lletres d’aquest any a la literatura japonesa per tal d’endinsar-nos en la cultura escrita d’un país, que ens sedueix i ens fascina per la seva bellesa estètica i espiritual, i retre-li homenatge.

Descarregar PDF

La Llufa: el recull

14/12/16 Durant el mes de desembre les Biblioteques de Girona ambientarem el Nadal amb La Llufa, el ninot de paper que tradicionalment es penja a l’esquena el dia dels Sants Innocents. Proposem un recull de novel·les, còmics i revistes d’humor i sàtira. Com sempre, les recomanacions de la guia es podran endur en préstec, i ajudar així a passar el tràngol dels dinars familiars amb comentaris literaris i humorístics.

Descarregar PDF

De moda: recull

02/06/16 Durant aquest mes de juny la ciutat de Girona es torna a posar de moda i les biblioteques de Girona també, amb aquest recull de novel·les, pel·lícules, blogs i música, actualitzat. A la guia podreu trobar-hi fashion victims, alta costura, tendències i bon gust. També podeu descobrir-hi la història i els secrets d'alguns dels seus creadors.

Descarregar PDF

Girona en 10 novel·les

29/01/16 Si Girona és un bon plató per sèries de televisió, també ha de ser bona, esclar, com a decorat per a novel•les. N’hem triat 10 de significatives per diverses raons, que ens permeten viatjar literàriament per molts dels racons de la ciutat i per la majoria dels seus barris. Conèixer com som els gironins de ficció o traslladar-nos a girones d’altres èpoques: la literatura ens permet d’endinsar-nos a la nostra ciutat d’una altra manera.

Descarregar PDF

De Por: recull

30/10/15 Aquesta tardor les Biblioteques de Girona ens vestim de por i, entre altres coses, us hem preparat aquest recull d'obres per acostar-vos a la literatura i el cinema de terror.

Descarregar PDF

Orgull'15:recull

27/06/15 Un anys més les Biblioteques de Girona ens sumem al Dia de l’Orgull amb un recull LGTB, on podeu trobar notícies fresques i novetats i descobrir llibres publicats fa una mica i als que val la pena reivindicar i donar més visibilitat.

Descarregar PDF

Univers literari: Mann

06/06/15 Les jornades Univers que es fan durant aquest mes de juny a Girona giren al voltant de la figura de Thomas Mann. Des de les Biblioteques us hem preparat aquest recull.

Descarregar PDF

Menú de lletres: retrofuturisme

29/01/15 Enguany el Menú de lletres que s'organitza des de les Biblioteques de Girona, Salt i Sarrià l'hem dedicat al retrofutirsme. Aquest moviment artístic que s'inspira en la recreació del futur d'èpoques passades. Per això hem preparat un recull on s'hi pot trobar tant novel·les, còmics o pel·lícules que en formen part o que els han inspirat.

Descarregar PDF

Drets humans: recull

05/12/14 El 10 de decembre es celebra el Dia dels Drets Humans. Uns drets que, malauradament, no tothom en gaudeix. Des de les Biblioteques de Girona i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació hem elaborat aquest recull on hi podreu trobar tant llibres que els expliquen i hi reflexionen com novel·les, llibres per infants i pel·lícules.

Descarregar PDF

La nostra guerra preferida

01/08/14 Recull de literatura de la primera guerra mundial. Obres escrites per testimonis i escriptors que van ser cridats a files i obres que s'han inspirat en els fets ocorreguts ara fa cent anys.

Descarregar PDF

Univers literari: Tolstoi

11/06/14 Les jornades Univers que es fan durant aquest mes de juny a Girona giren al voltant de la figura de Tolstoi. Des de les Biblioteques us hem preparat aquest recull.

Descarregar PDF

El Petit príncep

15/07/13 Les biblioteques ens sumem a la celebració dels 70 anys de la publicació d'El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Us oferim aquest recull bibliogràfic per presentar-vos l'autor i el relat, i esperem que us ajudi a endinsar-vos en el món màgic i filosòfic d'aquest personatge.

Descarregar PDF

Recull COUNTRY-WESTERN

04/07/13 Selecció documental per conèixer l'evolució de la música country americana i la seva presència al cinema a través de gèneres com el western.

Descarregar PDF

Jane Austen: 200 anys d'Orgull i prejudici

16/02/13 Orgull i prejudici, una de les novel.les més conegudes de Jane Austen, va fer 200 anys el 28 de gener d'aquest 2013. El 16 de desembre l'autora n'hauria fet 238 i se'ns ha acudit celebrar-ho amb vosaltres proposant-vos el material que trobareu a la guia que us presentem.
Veure tot el que hi ha a les biblioteques de Girona i altres documents que, malgrat no els tenim, ens ha agradat fer-vos-els conèixer.
Bon aniversari i bones lectures!

Descarregar PDF

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura